Αυτόματη διαγραφή του ιστορικού σας στην Google

0
Το ιστορικό σας στην Google είναι ως επί το πλείστον μια επιλογή που είτε το ενεργοποιείτε πλήρως, εκμεταλλευόμενος όλες τις λειτουργίες του, αφήνοντας στην Google να καταγράφει τη δραστηριότητά σας, είτε το απενεργοποιείτε, διατηρώντας την ανώνυμη περιήγηση, αλλά και χάνοντας κάποια χρήσιμα πράγματα. 


Αν χρησιμοποιείτε εφαρμογές όπως Google Home και του Google Assistant είναι χρήσιμο να επιτρέπετε την Google να σας παρακολουθεί γιατί καταγράφονται περιστατικά όπως η περιήγηση, η αναζήτηση και το ιστορικό τοποθεσίας και έτσι σας δίνονται οι πιο χρήσιμες πληροφορίες αποκλειστικά για εσάς.
Όμως αν είστε τύπος που δεν θέλετε με κανένα αντάλλαγμα να σας παρακολουθούν πάμε να δούμε πως θα απενεργοποιήσετε αυτή θα λειτουργία.

Για να ξεκινήσετε, μεταβείτε στην ενότητα "Η δραστηριότητά μου" από οποιαδήποτε συσκευή και συνδεθείτε με το λογαριασμό σας στην Google. Στην περιοχή "Δραστηριότητα ιστού και εφαρμογών" (ή "Ιστορικό τοποθεσίας", εάν θέλετε απλώς να διαγράψετε δεδομένα θέσης), πατήστε "Επιλέξτε να διαγραφεί αυτόματα". Στη συνέχεια, επιλέξτε ένα από τα τρία χρονικά διαστήματα: "Διατηρήστε έως ότου διαγράψω με μη αυτόματο τρόπο", "Διατήρηση για 18 μήνες" και "Διατήρηση για 3 μήνες". Μόλις λάβετε την απόφασή σας, πατήστε "Επόμενο".


Αν επιλέξετε "Κρατήστε για 18 μήνες" ή "Κρατήστε για 3 μήνες", η Google θα σας δείξει μια προεπισκόπηση των δεδομένων που θα χάσετε κάνοντας την επιλογή σας. Εάν επιλέξετε "Κρατήστε για 18 μήνες", θα σας πει ότι θα διαγράψει αμέσως τα δεδομένα που υπάρχουν άνω των 18 μηνών. Αν επιλέξετε "Διατήρηση για 3 μήνες", θα εμφανιστεί αυτή η προειδοποίηση για τα δεδομένα που είναι παλαιότερα των τριών μηνών. Εάν είστε εντάξει με την επιλογή σας, πατήστε "Επιβεβαίωση".


Το μόνο που έχετε να κάνετε τώρα είναι να πατήσετε το "Got it" στην επόμενη σελίδα, γνωρίζοντας ότι η Google θα διαγράψει τακτικά τα δεδομένα σας καθώς αυτή ήταν η επιλογή σας ανάλογα το χρόνο που επιλέξατε.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !