Επικίνδυνη τραπεζική επίθεση σε Mac και Windows και πως να την αποφύγετε

0
Οι εμπειρογνώμονες του Trend Micro ανακάλυψαν ένα επικίνδυνο malware που προσβάλλει τους ιδιοκτήτες των Mac υπολογιστών.Το νεο Malware ονομάζεται OSX_DOK και είναι μια τροποποιημένη έκδοση του Werdlod τραπεζική επίθεση Trojan για τα Windows.

Η εξάπλωση του OSX_DOK γίνετε μέσω των phishing emails που περιέχουν κακόβουλα αρχεία με επεκτάσεις .docx και .zip. .zip  και περιλαμβάνει ένα ψεύτικο αρχείο εφαρμογής για MacOS, με το δεύτερο αρχείο να περιέχει ένα Trojan Werdlod που χρησιμοποιούνται για επιθέσεις σε υπολογιστές που βασίζονται στα Windows. Και τα δύο προγράμματα λειτουργούν με trojans για τις τράπεζες  και έχουν παρόμοια λειτουργικότητα.
Μόλις στο Mac σας, εγκαταστήσει το κακόβουλο λογισμικό ζητά από το κωδικό πρόσβασης του διαχειριστή, και ζητά να διαγράψετε το πρότυπο κατάστημα App Store.
Μετά από αυτό τρέχει μια ψεύτικη ενημέρωση σε παράθυρο στο MacOS. Μετά την παραλαβή των διαπιστευτηρίων, το κακόβουλο λογισμικό αρχίζει τη φόρτωση των άλλων εφαρμογών και παράγει πλαστά πιστοποιητικά για να επιτεθεί στους λογαριασμούς σας.

Για να μειωθεί ο κίνδυνος της μόλυνσης σε ενα Mac η Windows θα πρέπει να είναι προσεκτικοί οι χρήστες σε όλα τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μην κάνετε λήψη ή να ανοίγετε συνημμένα σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που αποστέλλονται από άγνωστους προορισμούς. Στην περίπτωση που λαμβάνετε μια επιστολή από μια διεύθυνση που είναι ύποπτη, συνιστάται να επικοινωνήσετε με τον αποστολέα για να επιβεβαιώσει το γεγονός της αποστολής της επιστολής.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !