Ο μύθος του γρηγορότερου IOS από το Android... Speed Test

7
Το ios είναι ένα σχετικά νέο λειτουργικό που κατάφερε να κερδίσει τους καταναλωτές σε αντίθεση με άλλα λειτουργικά που σύντομα εγκαταλείφθηκαν και το ισχυρότερο στον ανταγωνισμό είναι το Android της Google που το χρησιμοποιούν πολλοί κατασκευαστές κινητών.

Το ios ήταν μια επινόηση του Steve Jobs που έβαλε κάτω τα πράγματα και είπε τι είναι αυτό που κάνει βαρύ ένα λειτουργικό?
Μα φυσικά ότι περιττό υπάρχει σε αυτό είναι η απάντηση.
Έτσι στο ios δεν επιτρέπει τον χρήστη να το προσαρμόσει όπως αυτός θέλει παρά μόνο να το χρησιμοποιεί έτσι που υπάρχει από την Apple και για να το πετύχει αυτό η Apple προχώρησε παραπέρα όπου δημιούργησε και δικιά της γλώσσα προγραμματισμού Swift, έτσι ώστε οι εφαρμογές που τρέχουν στο ios να είναι ελαφρύτερες και δεν επιτρέπει λειτουργίες που θα βαρύνουν το λειτουργικό.
Στο αντίπαλο στρατόπεδο η Google αφήνει το χρήστη να διαχειριστεί τα αρχεία του λειτουργικού να προσαρμόσει θέματα αλλάζοντας την αισθητική του αλλά και τις λειτουργίες στο σύστημα και φυσικά οι προγραμματιστές έχουν πολύ περισσότερες επιλογές στην διάθεση τους για τις εφαρμογές τους η ακολουθεί τους κανόνες της εταιρίας.
Κάποιοι νομίζουν πως η Apple έχει το μαγικό ραβδάκι να κάνει το ios πολύ γρηγορότερο του Android αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι αφού όπως γνωρίζουμε η Apple δεν επιτρέπει στο χρήστη να βάλει θέματα να προσθέσει widget και γενικά να τροποποιήσει την συσκευή θέλοντας να πετύχει την ταχύτητα με τον ανταγωνισμό.Όμως με το iphone 8 δεν τα κατάφερε που παρά το ότι το Android έχει βαριά χαρακτηριστικά αλλά και τις εφαρμογές που είναι στο παρασκήνιο ανοικτές σε αντίθεση με το ios που όταν βγαίνεις αυτές η κλείνουν η παγώνουν εντελώς, βλέπουμε πως το iphone 8 είναι αρκετά πίσω από το Galaxy και ας οι μετρήσεις το επεξεργαστή στο iphone τον ήθελαν να είναι γρηγορότερος.
 Στο video που ακολουθεί βλέπουμε πως στο S8 οι εφαρμογές εξακολουθούν να λειτουργούν στο παρασκήνιο καταναλώνοντας πόρους του συστήματος για να ανταποκρίνονται πιο γρήγορα από το ιός αν ζητηθούν από το χρήστη και πάλι να κερδίζουν το ios.



Το συμπέρασμα είναι πως μπορεί στις δοκιμές η Samsung να νίκησε την Apple για πρώτη φορά μετά από χρόνια αλλά δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τον καταναλωτή αφού οι διαφορές είναι μικρές και το ζήτημα πλέον είναι τι θέλει αυτός που αγοράζει ένα σύγχρονο κινητό.
Θέλει να ακουμπά στο τραπέζι ένα κινητό που να καμαρώνει πως έδωσε κοντά η και πάνω από 1000 ευρώ  που να κάνει μόνο τα βασικά και να προσαρμόζει αυτό το χρήστη η ο χρήστης να προσαρμόσει την συσκευή του όπως αυτός επιθυμεί και να ξεχνά να το φορτίσει (Με το android nuagat το S8 μπορεί να κρατήσει και δυο ημερες κανονική χρήση) και εδώ πιστεύω πως η Google έχει πάρει την πρωτιά από την Apple που φαίνεται πως χάνει έδαφος.
Ενδεικτικό είναι πως έπεσαν οι πωλήσεις της Apple με το iphone 8 σε χειρότερα δεδομένα από κάθε χρονιά σε αντίθεση με την Samsung που ξεπούλησε και δεν φτάνει η παραγωγή της την κατανάλωση.
Και αυτό είναι γιατί ο καταναλωτής δεν βρίσκει το λόγο να προβεί στην αγορά του iphone 8 αφού παραμένει ένα iphone 7 με γυαλί στην πλάτη του ένα επεξεργαστή σχεδόν ίδιο με το προηγούμενο και μια εμφάνιση που θυμίζει τις παλιές συσκευές με τα πλαίσια αφού οι κατασκευαστές πλέον χρησιμοποιούν όλη την επιφάνεια για τις οθόνες τους.
Οι ελπίδες της Apple τώρα πλέον είναι στο iphone X που ευελπιστεί να κάνει τη διαφορα αν και οι αναλυτές πιστεύουν πως και αυτό δεν θα έχει την αναμενόμενη επιτυχία κυρίως λόγο της τιμής του.


Δημοσίευση σχολίου

7Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. Γιωργάκη οκ το καταλάβαμε. Έγινες android user. Τουλάχιστον ασχολήσου με θέματα σχετικά με το android όπως έκανες παλαιά και με το iphone. Περισσότερο ενδιαφέρον θα έχει να μπαίνει κάποιος στο blog σου και να διαβάζει νέα από τον κόσμο του android παρά να θάβεις συνέχεια την apple. Εντάξει την έθαψες μια-δυο φτάνει. Γράψε και κάνα άρθρο για τους android user... γιατί έτσι όπως πας θα το διαγράψεις εντελώς το blog.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στο χέρι μας είναι φίλε να την κόψουμε τη φόρα που πήρε και σήκωσε ψιλά την μύτη και να την κάνουμε να δώσει σημασία σε αυτό που λέγεται πελάτης όχι μόνο να μας αρμέγει.Δεν είμαστε αντικείμενα εκμετάλλευσης της Apple και της κάθε Samsung αλλά με τα λεφτά μας που οι περισσότεροι τα βγάζουμε με κόπο θέλουμε να έχουμε και καλύτερη αντιμετώπιση.Μπες σε ένα forum για την Apple όποιο θέλεις και θα δεις παράπονα για το ios 11 και προβλήματα κάθε είδους για τα iphone το τελευταίο διάστημα κάτι που παλιά δεν υπήρχε.Και η Samsung δεν είπα ότι είναι καλύτερη την έκανε η Apple να φαίνεται καλύτερη αφού διορθώθηκε μέσα από τα λάθη της και δεν έχουμε καμιά από αυτές ανάγκη γιατί εμείς έχουμε τη δύναμη και αυτό λέγεται ελεύθερος ανταγωνισμός και όσο για το blog δεν με ενδιαφέρει από τη στιγμή που σταμάτησα να γράφω για τα νέα της Apple δεν έχει νόημα αφού αυτός ήταν ο σκοπός του.

      Διαγραφή
    2. Αφαίρεσε τα ακουστικά αφαίρεσε το δαχτυλικό αποτύπωμα αφαίρεσε χαρακτηριστικά του ios που είχαμε χρόνια μείωσε την αυτονομία σε λιγότερο από μια ημέρα και τι σου έδωσε μήπως μεγαλύτερη μπαταρία η την οθόνη του X που είναι OLED όταν ανταγωνισμός έχει super OLED η την ασύρματη φόρτιση που ο φορτιστής κάνει στα 50 ευρώ.Κάθε χρόνο μια από τα ίδια ένα ίδιο iphone σε νέο περιτύλιγμα και κάθε χρόνο νέος επεξεργαστής γρηγορότερος κλάσματα του δευτερολέπτου...είσαι ευχαριστημένος από την αντιμετώπιση σαν πελάτης?

      Διαγραφή
    3. Δηλ λες αφαίρεσε το ένα και το άλλο...άρα να μην προχωράνε μπροστά να αφήσουν την θύρα ακουστικών (τεχνολογία χρονων) και να μην πάνε ποτέ στην ασύρματη τεχνολογια. H ίδια η google έκραζε πριν από ένα χρόνο και χλεύαζε την Apple για την αφαιρέσει τις θύρας και τώρα βγάζει το pixel2 χωρίς θύρα και πλασάρει τα δικά της ασύρματα ακουστικά αλά Apple και μάντεψε...στην ίδια σχεδόν τιμή. Φυσικά την απουσία της θύρας αρχίζουν να υιοθετούν και οι Κινέζοι πλέον.
      Το ίδιο εκαναν και με την δισκέτα και με τα cd ( θυμάσαι με τον flash player που είχε γίνει ο κακός χαμός και τελικά το εξαφάνισε η ίδια η Adobe). Κάποια πράγματα πρέπει να αλλάζουν , η τεχνολογια προχωράει .
      Πάμε στο ios11.... δεν ξέρω τι λες εσυ , αλλά στο ipad που έχω του πρόσθεσε αρκετές λειτουργίες . Και ναι μπορεί να έχει μικρό προβληματάκια τα οποία δεν έχω διαπιστώσει αλλά λες ότι αυτά δεν υπήρχαν παλιά. Να σου θυμίσω λοιπόν τι ειχε γίνει με το ios8 το οποίο θεωρείται το iOS με τα περισσότερα προβλήματα.

      Γκρίνιαζαμε γιατί δεν είχε oled και τώρα έβαλε και λες γιατί δεν έχει σαν τις
      Samsung ...απλά έλεος.
      Κάθε χρονο τα ίδια και τα ίδια... μα τι άλλο να κάνουν πια...δες όλες τις εταιρίες τι κάνουνκαθε χρόνο . Αλλάζουν χρώματα - σχήματα - μέγεθος , λίγο καλύτερο επεξεργαστή λίγο καλύτερη κάμερα κτλ. Δεν το κάνει μόνο η Apple αλλά και όλες η άλλες εταιρίες. Δηλ τι άλλη εξωγήινη τεχνολογια προσθέσανε από το s7 σε s8 και από το pixel σε pixel2.....

      Διαγραφή
    4. Μια μικρή παρένθεση η θήρα ακουστικών που αφαιρέθηκε και την αφαιρούν και οι υπόλοιποι ΔΕΝ είναι παλιά τεχνολογία, την χρησιμοποιούν High End συστήματα ήχου πωλών δεκάδων χιλιάδων ευρό χωρίς να υπάρχει υποβάθμιση ήχου. Η αφαίρεση έγινε για άλλου λόγους και προσπάθησαν να δικαιολογηθούν λέγοντας ότι είναι παλαιά τεχνολογία προσπαθώντας να την υποβαθμίσουν στα μάτια του ανίδεου καταναλωτή. Γεγονός είναι ότι όλοι έχουμε ένα ζευγάρι τέτοιων ακουστικών, αν είναι φτηνό το πετάμε άν είναι ακριβό όμως με το να χρησιμοποιείς τον αντάπτορα στην καλύτερη περίπτωση απλά σε ξεβολεύει, στην χειρότερη θα δεις και πτώση ποιότητας ήχου.

      Το ίδιο έγινε και με το Flash την εποχή που μας το αφαίρεσε το 80% των ιστοσελίδων το χρησιμοποιούσαν, απλά μας ξεβόλεψε, τώρα μετά από τόσα χρόνια έχουμε περάσει σε HTML5 η οποία είναι τεχνολογικά ανώτερη λύση. Δεν είναι το ίδιο με τα ακουστικά που παρά τα χρόνια τους δεν υστερούν σε τίποτα γιατί τα ηχεία είναι ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ και η έξοδο 3,5mm είναι επίσης ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ. Η ενημέρωση δεν κάνει κακό, ούτε η κριτική, μην τα τρώμε όλα αμάσητα επειδή μας τα σερβίρει η Apple και η Google με ωραίο περιτύλιγμα.

      Διαγραφή
    5. Είδες πουθενά να παινεύω την Google η άλλη που κάνει το ίδιο?
      Γιατί δηλαδή η Samsung που διαθέτει και θήρα ακουστικών και όλων των ειδών τα κλειδώματα και οθόνη σε ολόκληρη την επιφάνεια δεν είναι μπροστά στην τεχνολογία?
      Αυτά είναι μπούρδες της Apple και τα ακούω τσάμπα εγώ και ποτέ δεν τους πίστεψα αλλά τα αφαιρούν για να μειώσουν το κόστος παραγωγής όταν ένα iphone αποδίδει τα διπλάσια κέρδη στην εταιρία από ένα Samsung που το κέρδος είναι χαμηλό συν ότι η Apple όλα τα προμηθεύεται δεν κατασκευάζει κάτι όπως η Samsung

      Διαγραφή
  2. Oσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !