Έλεγχος ταυτότητας AirPods για καλύτερη ασφάλεια

Στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας της, η Apple σημειώνεται ότι το πρόβλημα με τα AirPods είναι ότι δεν μπορούν να προσδιορίσουν εάν ο χρήστης είναι ο εξουσιοδοτημένος χρήστης μιας συνδεδεμένης συσκευής. Ο κατασκευαστής προτείνει ότι αυτό μπορεί να είναι ανησυχητικό, καθώς ο καθένας μπορεί να βάλει τα ακουστικά στα αυτιά του ενώ είναι συνδεδεμένα σε μια συσκευή που ανήκει σε άλλο χρήστη. Αυτό μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα την αποκάλυψη προσωπικών πληροφοριών από τη συνδεδεμένη συσκευή, για παράδειγμα μέσω ειδοποιήσεων που ανακοινώνει η Siri.

Εδώ έρχεται ο έλεγχος ταυτότητας για τα AirPods χρησιμοποιώντας τα αυτιά μέσω υπερηχητικού σήματος. Η Apple εξηγεί:

Για παράδειγμα, διάφορα χαρακτηριστικά του αυτιού του χρήστη παρέχουν μια ηχώ του σήματος υπερήχων που είναι μοναδικό για τον χρήστη. Οι παραλλαγές στην επιφάνεια του ακουστικού πόρου του χρήστη μπορεί να προκαλέσουν την ανάκλαση του σήματος υπερήχων από την επιφάνεια και να δημιουργήσουν μια ηχώ με υπογραφή που σχετίζεται με τον χρήστη. Για παράδειγμα, ένας χρήστης με μεγαλύτερο ακουστικό πόρο μπορεί να δημιουργήσει ηχώ με μεγαλύτερο χρόνο αντήχησης από έναν χρήστη με μικρότερο ακουστικό πόρο.

Το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας προτείνει επίσης ότι τα AirPods θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν άλλες πληροφορίες, όπως βάδισμα και φωνή χάρη στα γυροσκόπια, τα επιταχυνσιόμετρα και τα μικρόφωνα. Αυτό θα επέτρεπε στα ακουστικά να καθορίσουν μια συνολική βαθμολογία ομοιότητας για να επαληθεύσουν ότι ο κάτοχος των ακουστικών είναι πράγματι ο ιδιοκτήτης.

Όπως πάντα, το γεγονός ότι η Apple αποκτά δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η λειτουργικότητα θα γίνει πραγματικότητα. Αλλά η Apple έχει τουλάχιστον σκεφτεί την ιδέα και θα μπορούσε να δει το φως της δημοσιότητας. Εξάλλου, είναι επιπλέον ασφάλεια και γνωρίζουμε ότι η Apple δίνει μεγάλη έμφαση σε αυτό.