Επικίνδυνα SMS στο iPhone

0



Το iPhone μπορεί να είναι πιο ασφαλές από έναν υπολογιστή με Mac OS X, αλλά τα γραπτά μηνύματα ίσως να αποτελούν μια πολύ επικίνδυνη τρύπα ασφαλείας

Η Apple δουλεύει πυρετωδώς για να διορθώσει ένα κενό ασφαλείας στο iPhone, το οποίο θα μπορούσε να επιτρέψει σε κάποιον hacker να εγκαταστήσει και να τρέξει, από απόσταση, παράνομο λογισμικό. Ο κακόβουλος κώδικας, εικάζεται ότι περιλαμβάνει εντολές για παρακολούθηση της τοποθεσίας του τηλεφώνου, μέσω χρήσης GPS, ενώ δυνατή μπορεί να είναι και η ενεργοποίηση του μικροφώνου για καταγραφή των συνομιλιών.

Όπως δήλωσε ο ερευνητής ασφαλείας Charlie Miller, κατά τη διάρκεια του συνεδρίου SyScan που διεξήχθη πρόσφατα στη Σιγκαπούρη, "τα σύντομα γραπτά μηνύματα χρησιμοποιούνται, ως επί το πλείστον, για επικοινωνία μεταξύ των χρηστών. Αυτό όμως που μπορεί, επίσης, να συμβεί με τη λήψη μηνυμάτων, είναι η αποστολή binary code στο iPhone και η επεξεργασία κακόβουλου κώδικα, εν αγνοία του χρήστη".

Κάθε μήνυμα περιορίζεται στα 140bytes, αλλά μεγαλύτερες συχνότητες μπορούν να αποσταλούν στη συσκευή με τη λήψη πολλαπλών μηνυμάτων και την αυτόματη επανένωση του κώδικα.

ΠΗΓΗ....http://www.pcw.gr




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !