Το Google Goggles έρχεται και στο iPhone

0
Όσοι είναι κάτοχοι Android smartphone θα γνωρίζουν σίγουρα την εντυπωσιακή εφαρμογή Google Goggles η οποία μπορεί κατά κάποιο τρόπο να χρησιμοποιηθεί και  σαν ξεναγός.
Για όσους δεν έχουν Android όμως θα πρέπει να σας πούμε ότι το Google Goggles είναι μία εφαρμογή η οποία αυτό που κάνει είναι να αναγνωρίζει τα αντικείμενα τα οποία φωτογραφίζετε.
Για παράδειγμα, εάν είστε τουρίστας και πάτε σε μία ξένη χώρα και δείτε κάποιο μνημείο το οποίο δεν γνωρίζετε, το μόνο που χρειάζεται είναι να το βγάλετε μία φωτογραφία και αυτόματα το Google Goggles θα σκανάρει τη φωτογραφία και μέσω της βάσης δεδομένων της Google θα ενημερωθείτε για το τι βλέπετε.
Αυτή η εφαρμογή μέχρι σήμερα ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά για τα Android smartphones, σύμφωνα όμως με δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας σχεδιασμού της εφαρμογής David Petrou η εφαρμογή θα είναι διαθέσιμη και για το iPhone μέχρι τα τέλη του 2010.
Ωστόσο αντίθετα με τα Android το Goggles θα διατεθεί μέσω του app store και όχι ως web app λόγο του ότι η εφαρμογή χρειάζεται λεπτομερή έλεγχο επάνω στην κάμερα της συσκευής για θέματα όπως η ισορροπία λευκού.
Με λίγα λόγια είναι πολύ πιθανό να μην είναι δωρεάν όπως είναι στα Android.
Αυτή τη στιγμή το Goggles είναι σε αρκετά πρώιμο στάδιο και μπορεί να αναγνωρίζει μνημεία, βιβλία, να «διαβάζει» μία επαγγελματική κάρτα και να περνάει τα στοιχεία ως επαφή καθώς και να αναγνωρίζει διάφορα μαγαζιά ως εστιατόρια, σουπερ μαρκετ.
Στο μέλλον ωστόσο οι προγραμματιστές υπόσχονται ότι θα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα όπως για παράδειγμα να αναγνωρίζει αυτοκίνητα, τύπους δέντρων, ζώα, φαγητά, έπιπλα ρούχα και αρκετά άλλα.
Με λίγα λόγια μία κινητή εγκυκλοπαίδεια στην τσέπη μας!
via

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !