Καταστήματα – “μαϊμού” της Apple στην Κίνα!

0
Οι κινεζικές αρχές έκλεισαν δύο μαγαζιά της Apple στο Κunming της νοτιοδυτικής Κίνας επειδή δεν είχαν άδειες λειτουργίας. Παράλληλα, η αστυνομία διεξάγει έρευνες για άλλα τρία μαγαζιά τα οποία χρησιμοποιούσαν το σήμα της Apple, το γνωστό δαγκωμένο μήλο, χωρίς την άδεια της ίδιας της εταιρίας. Οι ανακαλύψεις αυτές συνέβησαν κατά τη διάρκεια ερευνών που στόχευσαν πάνω από 300 καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών στην πόλη.
Η κίνηση έρχεται μία εβδομάδα μετά τις φωτογραφίες του blog...
“BirdAbroad” οι οποίες παρουσίαζαν μαγαζιά.. «μαϊμού» της Apple τα οποία μάλιστα εμπεριείχαν και τις –κλασσικές- ακρυλικές σκάλες και τα μπλε μπλουζάκια που φορούν οι υπάλληλοι των πραγματικών καταστημάτων.
Το όλο κύκλωμα προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τις ολοένα και αυξανόμενες απαιτήσεις για iPhone στην Κίνα, ωθώντας πολλούς στη σύσταση καταστημάτων που ναι μεν προμηθεύουν iPhone αλλά χωρίς την απαραίτητη άδεια.
Ο Yu Cheng, ιδιοκτήτης ενός μαγαζιού που χρησιμοποιεί το logo χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα, αναφέρει, σύμφωνα με το Bloomberg, πως ο ίδιος κάνει «χάρη» στην Apple, αφού το κύκλωμα της εταιρίας του Cupertino δεν επαρκεί για ολόκληρη τη χώρα της ανατολής.
Από την άλλη πλευρά υπεύθυνος εξουσιοδοτημένου καταστήματος αναφέρει πως όλα τα «ψεύτικα» μαγαζιά θα πρέπει να κλείσουν άμεσα, αφού τραυματίζουν και προσβάλλουν την καλή εικόνα της Apple.
Οι απόψεις διίστανται. Η Apple, βέβαια δε φαίνεται να… χάνει τον ύπνο της, αφού πούλησε 1.07 εκατομμύρια συσκευές στη χώρα το προηγούμενο τρίμηνο και είχε κέρδη ύψους 3.8 δισ. δολαρίων.
Παρόλα αυτά, μόνο το  53% των συσκευών έχει πουληθεί μέσω εξουσιοδοτημένων καταστημάτων!
via

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !