iEmu: iOS Apps για όλες τις πλατφόρμες

0

Πώς θα σας φαινόταν να μπορούσατε να τρέξετε οποιαδήποτε iOS app σε όλες τις διαθέσιμες πλατφόρμες (Windows, Linux και Android), μέσω ενός προγράμματος εξομοίωσης;

Ο φορέας υλοποίησης της ενδιαφέρουσας αυτής ιδέας είναι το το Kickstarter, ένας χρηματοδοτούμενος οργανισμός, υπεύθυνος για κάποια από τα πλέον δημιουργικά πρότζεκτ στον κόσμο. Το εν λόγω πρότζεκτ δεν είναι μόνο καινοτόμο αλλά και..
φιλόδοξο: αποκαλείται iEmu και πρόκειται για έναν open source εξομοιωτή iOS συσκευών.
Το πρότζεκτ το τρέχει ο Chris Wade, ένας developer για τα iPhone και PSP, ο οποίος αναζητά exploits και για τις δύο συσκευές, με σκοπό να τις κάνει jailbreak. Το πρότζεκτ αυτό βασίζεται σε έναν open-source QEMU εξομοιωτή και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να υποστηρίξει το Apple A4 chip, το οποίο χρησιμοποιείται στο iPhone 4, το iPod touch 4G και την πρώτη γενιά iPad.
Αφότου το emulator ολοκληρώσει με την εξομοίωση για την Apple A4 CPU, θα προχωρήσει σε άλλα, εξίσου σημαντικά στοιχεία όπως υποστήριξη για GPU, multitouch drivers, μνήμη, ήχο και συσκευές δικτύωσης όπως οι Wi-Fi, GPS, Bluetooth κ.λπ.
Ακόλουθα, όταν το iEmu ολοκληρωθεί, θα είναι δυνατόν να τρέξει στα Linux, Windows, Mac και σε mobile πλατφόρμες όπως το Android, ακόμα και στο ίδιο το iOS. Θα επιτρέψει επίσης στους ειδικούς ασφαλείας να συλλάβουν και να αναλύσουν το όποιο iOS malware σε sandboxed περιβάλλον.
Η ερώτηση που αυτόματα ανακύπτει είναι ποιος ακριβώς είναι ο σκοπός του πρότζεκτ. Αν υποθέσουμε πως ο Wade επιτύχει τον σκοπό του, το μεγαλύτερο πλεονέκτημα για τον μέσο χρήστη θα είναι η δυνατότητα να "παίζει" με τις iOS εφαρμογές σε πλατφόρμες διαφορετικές από το iOS. Φανταστείτε, για παράδειγμα, να παίζετε το Real Racing 2 στο διπύρηνο Android smartphone σας.
Θα μπορούσες επίσης να χρησιμοποιηθεί σε πιο παραγωγικούς σκοπούς, όπως για παράδειγμα από τεχνικούς ασφαλείας που μπορούν με τη βοήθειά του να ανακαλύψουν exploits και κενά στο σύστημα χωρίς να βάλουν το iPhone τους σε κίνδυνο.
Και πάλι, δεν θα πρέπει να περιμένετε την ολοκλήρωση του πρότζεκτ σε μία ημέρα ή εβδομάδα, καθώς θα απαιτηθούν μήνες προτού ολοκληρωθεί η διαδικασία. Εμείς ευχόμαστε καλή επιτυχία, ενώ εσείς μπορείτε να τσεκάρετε και πιθανώς και να χρηματοδοτήσετε το Kickstarter project εδώ.
VIA

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !