Όλος ο «στρατός» της Apple σε αριθμούς

0
Ένα αρκετά ενδιαφέρον άρθρο στη New York Times, αγγίζει το θέμα της ασυνέπειας μεταξύ των χρημάτων που εξασφαλίζονται από τις πωλήσεις στα καταστήματα Apple και τα χρήματα που παίρνουν ως μισθούς.
Είτε κάποιος συμφωνεί με τις πρακτικές της εταιρείας, τόσο στα εργοστάσια παραγωγής των προϊόντων της, όσο και στα καταστήματα, είτε διαφωνεί, η παρατήρηση των αριθμών της Apple … εντυπωσιάζει....

  • Από τους 43,000 υπαλλήλους της Apple στις ΗΠΑ, οι 30,000 εργάζονται στα Apple Retail Stores κι έχουν εισόδημα περίπου 25,000 δολάρια τον χρόνο, αν και το τελευταίο ποσό, υπολογίζεται ότι είναι λιγότερο.
  • Κάθε υπάλληλος σε Apple Store, «φέρνει» στην εταιρεία πουλώντας προϊόντα και υπηρεσίες, 473,000 δολάρια (τουλάχιστον αυτό ίσχυε για την περασμένη χρονιά)
  • Η Apple κερδίζει 5647 δολάρια ανά τετραγωνικό μέτρο καταστήματος. Είναι το υψηλότερο ποσοστό λιανικών πωλήσεων στις ΗΠΑ.
  • 16 δις δολάρια, είναι οι πωλήσεις σε εμπόρευμα των Apple Stores σε όλο τον κόσμο για το 2011
  • 3 εκατομμύρια πωλήσεις μπορεί να κάνει ένας πωλητής σε Apple Store με εξαιρετικές επιδόσεις.
  • 2,5 χρόνια κατά μέσο όρο είναι ο χρόνος που παραμένει υπάλληλος της Apple ένας εργαζόμενος σε Apple Store
  • 6 χρόνια: Είναι ο χρόνος που θέλει η εταιρεία να δουλέψει κάποιος γι αυτή
  • 90% είναι το ποσοστό παρακράτησης των Apple Genius από χρονιά σε χρονιά
  • Αν και δεν υπάρχουν προμήθειες στα καταστήματα Apple, η αποδοτικότητα των εργαζομένων μετριέται, τόσο στα Apple Care και στο One to One training. Οι υπάλληλοι εκεί πρέπει να κατορθώσουν ένα επίπεδο απόδοσης εκπαίδευσης που θα φτάνει στο 40% και 65% πωλήσεις προϊόντων Apple Care.
Σύμφωνα με τα αμερικανικά δεδομένα, τα Apple Stores πληρώνουν λίγο καλύτερους μισθούς από άλλες αλυσίδες λιανικής, ενώ, πέρα από τις αμοιβές, η εταιρεία προσφέρει καλή υγειονομική περίθαλψη και την ευκαιρία να αγοράζουν οι εργαζόμενοι προϊόντα με έκπτωση.
Η New York Times προχωράει σε συγκρίσεις μεταξύ των εργαζομένων στα Apple Stores και εργαζομένων σε καταστήματα λιανικής όπως τα κοσμηματοπωλεία Tiffany’s που δίνουν προμήθεια επί των πωλήσεων των εργαζομένων.
Η Apple, δεν δίνει προμήθειες στους πωλητές, έδωσε όμως 25% αύξηση σε κάποιους εργαζόμενους των οποίων οι επιδόσεις κατά τη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ήταν εξαιρετικές.
Η «ακτινογραφία» της Apple από τη New York Times, θα συνεχίσει φαίνεται…
VIA

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !