Αποζημίωση- μαμούθ στην Apple

0
Η Samsung θα πρέπει να καταβάλει στην Apple, πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια ως αποζημίωση για παραβίαση διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε δικαστήριο της Καλιφόρνιας.
Το αμερικανικό δικαστήριο στο Σαν Χοσέ, μετά από εξέταση περίπου 700 καταγγελιών από την Apple και την Samsung, για παραβίαση των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, εκδίκασε ότι η ...
Samsung της Νότιας Κορέας είναι ένοχη για αντιγραφή κρίσιμων χαρακτηριστικών από τα δημοφιλή iPhone και iPad.
Το δικαστήριο έλαβε υπόψη του την ετυμηγορία ελεγκτικής επιτροπής η οποία για λιγότερο από τρεις ημέρες εξέτασε επτά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple και πέντε της Samsung και με σχετική ευκολία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η Samsung είχε αντιγράψει το iPhone και το iPad.

Η ετυμηγορία θα μπορούσε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική απαγόρευση για χρόνια τις πωλήσεις των βασικών προϊόντων της Samsung και να σταθεροποιήσει την κυριαρχία της Apple στην συνεχώς αναδυόμενη αγορά φορητών υπολογιστών.

Η απόφαση αυτή ενισχύει τη δυναμική της Apple, μιας εταιρείας που είναι ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και πιο κερδοφόρων στην ιστορία των επιχειρήσεων, καθώς ένας σεβαστός αριθμός εταιρειών που πωλούν smartphones τα οποία βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα Android, ενδεχομένως να αντιμετωπίσουν τώρα νομικές προκλήσεις από την Apple.
Όπως αναφέρουν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση του δικαστηρίου, είναι εξόχως σημαντική καθώς δισεκατομμύρια δολάρια σε μελλοντικές πωλήσεις προϊόντων υψηλής τεχνολογίας, κρέμονται από μια κλωστή.

Προσφυγή κατά της απόφασης

Η νοτιοκορεάτικη εταιρεία Samsung σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά την ετυμηγορία αμερικανικού δικαστηρίου που την υποχρεώνει να καταβάλει πάνω από ένα δισεκατομμύριο δολάρια στην Apple, για παραβίαση των όρων ευρεσιτεχνίας αναφέρει ότι ο καταναλωτής βγαίνει "χαμένος" από την αγωγή.
"Η απόφαση δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ως νίκη για την Apple, αλλά είναι ο αμερικανός καταναλωτής, ο οποίος χάνει", σημειώνει η Samsung στην ανακοίνωση της.

"Η απόφαση θα οδηγήσει σε λιγότερες επιλογές, λιγότερη καινοτομία και δυνητικά υψηλότερες τιμές", καταλήγει η ανακοίνωση.
Κατά τα λοιπά, η Samsung ανακοίνωσε ότι θα προσφύγει κατά της απόφασης αμερικανικού δικαστηρίου.
"Θα ενεργήσουμε αμέσως" αναφέρει η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, στην οποία σημειώνει ότι θα προσφύγει κατά της δικαστικής απόφασης.

Via:Nooz.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !