Apple- Google maps: Υπήρχε συμβόλαιο για ακόμη ένα χρόνο

0
Η Apple είχε ανακοινώσει ήδη από τον περασμένο Ιούνιο ότι στο iOS 6 θα εγκαταλείψει τους χάρτες της Google για χάρη δικής της αντίστοιχης εφαρμογής.
Πριν λίγες ημέρες οπότε και έγινε διαθέσιμη η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple, οι χάρτες της έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση και παρουσιάστηκαν αμέσως προβλήματα.
Τώρα, σύμφωνα με πηγές, αποκαλύπτεται πως η συμφωνία μεταξύ των Apple και Google, ...προκειμένου η πρώτη να χρησιμοποιεί τους Google maps, είχε ισχύ για έναν ακόμη χρόνο κι έτσι αν μη τι άλλο η ενέργεια της πρώτης μόνο πρόωρη μπορεί να χαρακτηριστεί. Το πιθανότερο είναι ότι η Apple θεώρησε πως η εφαρμογή των Google maps για το iOS λειτουργικό υστερούσε σε σχέση με την αντίστοιχη εφαρμογή για το Android, μιας και δεν προσέφερε turn-by-turn οδηγίες κι αποφάσισε να δημιουργήσει τους δικούς της χάρτες.
Επίσης, αναφέρεται ότι η Google ήθελε από μεριάς της να εμπλουτίσει την εφαρμογή με το Latitude, αλλά τους πρόλαβαν οι εξελίξεις…
Ο Έρικ Σμιτ (Eric Schmidt) της Google δήλωσε: «Τι μπορούσαμε να κάνουμε; Να τους αλλάξουμε γνώμη; Δική τους είναι η απόφαση».
Πάντως, ενδιαφέρον παρουσιάζει η αλλαγή στις δηλώσεις της Apple. Τον περασμένο Ιούνιο αναφερόμενη στους χάρτες της, τους χαρακτήριζε «πανέμορφους», ενώ μετά τα πρώτα παράπονα των χρηστών δηλώνει: «η νέα υπηρεσία χαρτών είναι μια σημαντική πρωτοβουλία και βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή».
Υποσχέθηκε δε ότι θα βελτιώνονται συνεχώς και γι' αυτό το λόγο είπε ότι «όσο περισσότεροι άνθρωποι τους χρησιμοποιούν, τόσο καλύτεροι θα γίνουν».
Επιμέλεια: Νικόλας Εμμανουήλ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !