Σχετικά καλά τα πήγε η Apple παρά τις προβλέψεις

0
Πτώση 18% στα κέρδη της ανακοίνωσε η Apple Inc. για το δεύτερο τρίμηνο χρήσης ωστόσο κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.
Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε ότι ...
για την περίοδο που ολοκληρώθηκε στις 30 Μαρτίου τα κέρδη διαμορφώθηκαν σε 9,55 δισ. δολ. ή 10,09 δολ. ανά μετοχή από κέρδη 11,62 δισ. δολ. ή 12,30 δολ. ανά μετοχή την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Τα έσοδα ενισχύθηκαν 11% και ανήλθαν σε 43,6 δισ. δολ.

Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα κέρδη της εταιρείας στα 10 δολ. ανά μετοχή με πωλήσεις 42,33 δισ. δολ.

Η Apple ανακοίνωσε παράλληλα ότι θα αυξήσει το πρόγραμμα αγορών ιδίων μετοχών στα 60 δισ. δολ. από 10 δισ. δολ. ενώ προχώρησε επίσης σε αύξηση του τριμηνιαίου μερίσματος κατά 15%.

Για το επόμενο τρίμηνο η εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα έσοδα αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 33,5 δισ. και 35,5 δισ. δολ. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της Thomson Reuters τοποθετούσαν τα έσοδα στα 38,25 δισ. δολ.

Η εταιρεία πούλησε 37,4 εκατ. iPhone την τελευταία περίοδο, μέγεθος ενισχυμένο κατά 6,6% από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο. Πούλησε επίσης 19,5 εκατ. iPad, μέγεθος αυξημένο κατά 65% σε ετήσια βάση. Πούλησε τέλος λίγο κάτω από 4 εκατ. υπολογιστές Macintosh σε σύγκριση με 4 εκατ. ένα χρόνο νωρίτερα.

 Η Apple θα διοργανώσει τηλε-συνδιάσκεψη στις 5:00 μ.μ. Ανατολική / 14:00 Ειρηνικού για να συζητήσουν το 2ο τρίμηνο του 2013, εξηγώντας τα αποτελέσματά της. Θα παρέχει live streaming για το 2ο τρίμηνο του 2013 στην σελίδα της εδώ


Πηγή:www.capital.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !