Διαρροή 6 εκατ. email και κινητών τηλεφώνων απο λαθος του facebook

0
Η εταιρεία Facebook παραδέχτηκε πως είχε διαρροή των προσωπικών δεδομένων 6 εκατομμυρίων χρηστών εξαιτίας αστοχίας του προγράμματος ασφαλείας.Ως αποτέλεσμα βλάβης που ήταν συνέπεια της φόρτωσης του αρχείου του λογαριασμού στο Facebook με τη βοήθεια του ...
προγράμματος Download Your Information (Φορτώστε αντίγραφο των πληροφοριών σας», DYI) ο χρήστης λάμβανε στη διεύθυνση του ηλεκτρονικού του ταχυδρομείου τα νούμερα τηλεφώνων άλλων χρηστών από τη λίστα των επαφών του ή εκείνους, με τους οποίους συνδεόταν καθ’ οιονδήποτε τρόπο στα κοινωνία δίκτυα, αναφέρεται σε ανακοίνωση που δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της εταιρείας.

Παρατηρήθηκε λοιπόν, πως όταν μερικοί χρήστες κατέβασαν τις πληροφορίες του λογαριασμού τους, μέσα σε αυτές υπήρχαν και πληροφορίες όπως το email ή ο καταχωρημένος αριθμός κινητού τηλεφώνου, χρηστών οι οποίοι δεν ήταν φίλοι με εκείνους. Για την ακρίβεια, υπήρχε κάποια σύνδεση που είχε κάνει το Facebook μεταξύ τους, όμως δεν ήταν φίλοι, ίσως ήταν γνωστοί. Ίσως και όχι.

Ευτυχώς, ένας προγραμματιστής εντόπισε το σφάλμα και ενημέρωσε το Facebook μέσω του προγράμματος White Hat και είχαμε καλό τέλος. Όσοι χρήστες συμμετείχαν στο σφάλμα αυτό, έχουν ειδοποιηθεί μέσω email.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !