Απαντήσεις.... για να κάνετε την ζωή σας πιο εύκολη με το iTunes

1
Δυσκολεύεστε κάποιες φορές με το iTunes θέλοντας να συγχρονίσετε τις συσκευές σας αλλά δεν ξέρετε πως να το κάνετε?
Εμφανίζονται διάφορα σφάλματα κατά τον συγχρονισμό και έχετε διάφορα ερωτήματα?
Τότε ίσως βρείτε απάντηση πιο κάτω από συνηθισμένες ερωτήσεις χρηστών του μήλου...


Σε πόσους υπολογιστές μπορώ να κάνω sync ένα iPhone/iPod;
Μέχρι 5. Όσους δηλαδή επιτρέπει το Apple ID να κάνουμε authorize. Βέβαια καλό είναι για αποφυγή προβλημάτων να χρησιμοποιώ μόνο έναν υπολογιστή. Από το μενού Store-> Authorize this computer βάζω τα στοιχεία του Apple ID.
Για να μην χάσω τις εφαρμογές που έχω αγοράσει κάνω δεξί κλικ -> transfer purchases. Αυτό που δεν μπορώ να διατηρήσω είναι η μουσική και οι φωτογραφίες που συγχρονίζονται από το iPhoto.

Μπορώ να έχω 2 iPhone με τις ίδιες αγορασμένες εφαρμογές;
Ναι μπορώ, αρκεί να χρησιμοποιούν το ίδιο Apple ID. Κάθε αγορά είναι περασμένη στο Apple ID και μπορούμε να την ξανακατεβάσουμε χωρίς χρέωση. Αν στο iPhone Settings -> iTunes & App Stores ενεργοποιήσω τα Automatic Downloads, κάθε εφαρμογή που κατεβάζω στο ένα, κατεβαίνει αυτόματα και στο άλλο.

Έχω αγοράσει μερικά παιχνίδια στο iPhone. Χρειάζεται να τα ξαναγοράσω για το iPad; Αν όχι πως μπορώ να τα περάσω;
Όχι, αρκεί να κάνουν και για τις 2 πλατφόρμες. Όποια εφαρμογή έχει στο εικονίδιο της αγοράς ένα μικρό “+” πάνω αριστερά, κάνει και για iPhone και για iPad. Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το κάνουμε. Είτε με sync από το iTunes του υπολογιστή, είτε ενεργοποιώντας την επιλογή Automatic Downloads από τις Ρυθμίσεις -> iTunes & App Stores σε κάθε συσκευή. Στη δεύτερη περίπτωση, ό,τι κατεβάζουμε από τη μια συσκευή, κατεβαίνει αυτόματα και στην άλλη συσκευή. Και ένας 3ος τρόπος είναι από το App Store στα Purchased πατάω στο συννεφάκι για να ξανακατεβάσω Δωρεάν.

Γίνεται σε ένα iPhone/iPad να έχω εφαρμογές που έχω αγοράσει από διαφορετικά AppleID;
Ναι γίνεται. Για να γίνει όμως, πρέπει να κάνω logout από τα Settings -> iTunes & App Stores πατώντας πάνω στο AppleID και μετά Sign Out. Κάνω  Sign In με το άλλο AppleID και κατεβάζω εφαρμογές.
Κάθε φορά που κάνω update όμως, θα πρέπει να κάνω update την κάθε εφαρμογή με το αντίστοιχο ID που έχει κατέβει.

Έχω ακούσει ότι κάποιοι φίλοι μου χάσανε όλα τους τα περιεχόμενα στο iPhone/iPad τους κάνοντας sync. Πότε μπορεί να συμβεί αυτό;
Μπορεί να συμβεί αν είναι η πρώτη φορά που συνδέεται η συσκευή στον υπολογιστή και δεν έχει συγχρονιστεί ποτέ ή συγχρονίζεται με άλλο iTunes. Γίνεται αυτόματο sync και αντικαθιστά τα περιεχόμενα που έχουν επιλεγεί. Ενδέχεται να συμβεί αν το iPhone έχει το ίδιο όνομα με άλλη συσκευή που συγχρονίζεται στο iTunes. Σε κάθε περίπτωση για να το αποφύγουμε αυτό, πάμε στο iTunes -> Preferences -> Devices και επιλέγουμε το Prevent iPods, iPhones and iPads from syncing automatically.

Πως γίνεται να πάρω δεδομένα (αρχεία, φωτογραφίες, μουσική) από ένα iPad σε ένα άλλο;
Ο συγχρονισμός της μουσικής γίνεται μονόδρομα από τον υπολογιστή προς το iPad. Για αρχεία και φωτογραφίες, μπορώ μέσω του iTunes με sync ή ο καλύτερος και πιο εύκολος τρόπος, είναι να χρησιμοποιήσω κάποια εφαρμογή στο iPad όπως το Bump που μεταφέρει αρχεία μέσω του WiFi της συσκευής.

Εναλλακτικοί τρόποι: Dropbox, Phone Drive ή σε PC και Mac -> PhoneView ή iExplorer που είναι file transfer apps.

• Μόλις αγόρασα ένα καινούργιο iPhone και θέλω να του περάσω ότι έχω στο παλιό. Πώς το κάνω;

Κάνω sync το παλιό, το οποίο δημιουργεί ένα τελευταίο backup. Μετά συνδέω το καινούριο και επιλέγω Restore from Backup και επιλέγω το backup του παλιού iPhone. Αυτό δημιουργεί έναν κλώνο των περιεχομένων και των ρυθμίσεων του iPhone. Πρέπει να ξανασυγχρονίσω μουσική και ίσως και τις εφαρμογές αν δεν τις περάσει αυτόματα.
Πιο εύκολος τρόπος είναι να ενεργοποιήσω το Backup to iCloud στο παλιό iPhone και να κάνω Restore from iCloud Backup στο καινούριο.

Ποια είναι η διαφορά του Backup από το sync;
Το backup δημιουργείται λίγο πριν το sync. Σε αυτό απόθηκεύονται όλες οι ρυθμίσεις (μηνύματα, κλήσεις, camera roll κλπ.) και είναι προσβάσιμο μόνο για restore μέσω του iTunes. Αποθηκεύεται σαν αρχείο backup σε έναν φάκελο μέσα στο Library.
Το sync είναι η διαδικασία αμφίδρομης μεταφοράς (από υπολογιστή σε iOS συσκευή και το αντίστροφο), με το οποίο μπορούμε να μεταφέρουμε αρχεία, φωτογραφίες, ringtones και μουσική.

Μου χάλασε ο υπολογιστής στον οποίο έκανα sync το iPhone μου. Μπορώ να ξεκινήσω να κάνω sync σε κάποιο καινούργιο; Θα περαστούν οι μουσική μου, οι φωτογραφίες μου, οι εφαρμογές μου;
Ναι αλλά αυτό που θα χάσω θα είναι η μουσική μου, τα ringtones και οι φωτογραφίες που υπήρχαν στον παλιό υπολογιστή και γίνονταν sync από εκεί. Βέβαια πάντα υπάρχει η επιλογή να χρησιμοποιήσουμε κάποιο πρόγραμμα τύπου PhoneView ώστε να μπορέσουμε να κρατήσουμε και αυτά.
Αν έχουμε το φάκελο iTunes από τον παλιό υπολογιστή, τότε το μεταφέρουμε στον φάκελο Music του καινούριου υπολογιστή. Όταν ανοίξουμε το iTunes θα είναι όλα όπως πριν, σαν να μην αλλάξαμε υπολογιστή.

via:i-system.gr






Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. ειμαι jb και απο χθεσ μου αναγνωριζε στο itunes το iphone απο την ωρα που εκανα συχρονισμο και κατεβασα στο itools μουσικη οταν το εβaλα στο itunes μου λεει οτι δεν αναγνωριζει το περιεχομενο του και με ζηταει να κανω επαναφορα το iphone και δεν μου δινει αλλη επιλογη.τι κανω τωρα καμια λυση υπαρχει η το κανω επαναφορα με semi restore

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !