H Apple διαψεύδει τα σενάρια ενοποίησης OS X και iOS

3
Με αφορμή τα 30 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου Mac, ο Phil Schiller μίλησε στο MacWorld για το γεγονός, διαψεύδοντας παράλληλα τις φήμες ενοποίησης των OS X και iOS. Μέσω απλών αλλά ουσιαστικών απαντήσεων, ο Schiller έκανε σαφέστατους τους λόγους αποφυγής μιας τέτοιας κίνησης, ....
ξεκαθαρίζοντας ταυτόχρονα τους διαφορετικούς προσανατολισμούς των δυο λειτουργικών.

«Πως ενοποιείς αυτά τα δύο λειτουργικά συστήματα; Πρόκειται ξεκάθαρα για σπατάλη ενέργειας», ξεκαθαρίζει. Ταυτόχρονα, ο Craig Federighi, αντιπρόεδρος του τομέα Software Engineering, τονίζει πως «ο λόγος που το OS X έχει διαφορετικό περιβάλλον εργασίας από το iOS δεν είναι επειδή το ένα ήρθε μετά το άλλο ή επειδή το ένα είναι παλαιότερο και το άλλο νεότερο. Είναι διαφορετική η χρήση με πλήκτρα και ποντίκι, από αυτήν με οθόνες αφής». Υποστηρίζει, τέλος, πως «θα τα δείτε ίδια εκεί που επιβάλλει η λογική, αλλά και διαφορετικά εκεί που κρίνεται η επιτυχία τους».

Την ώρα λοιπόν που η Microsoft φέρνει ολοένα και πιο κοντά και ενοποιεί τα λειτουργικά της συστήματα (Windows / Windows Phone), βλέπουμε πως η Apple διατηρεί εντελώς διαφορετική στάση, κρατώντας διαχωρισμένα τα δυο της λογισμικά. Λόγος, η αποφυγή κακής εμπειρίας χρήσης, μιας και, όπως αναφέρει ο Fedrighi, «δεν θέλεις να πεις πως το Mac έγινε χειρότερο επειδή κάποιος προσπάθησε να το μετατρέψει σε iOS. Την ίδια ώρα, δεν θέλεις να νιώθεις πως το iOS σχεδιάστηκε από μια εταιρεία και το Mac από μια άλλη και πως είναι διαφορετικά για λόγους έλλειψης κοινού οράματος. Οπότε θα τα δείτε να είναι ίδια εκεί που αυτό έχει νόημα και θα τα δείτε να είναι διαφορετικά σε εκείνα τα πράγματα που είναι σημαντικά για την επιτυχία τους».

Via: myphone

Δημοσίευση σχολίου

3Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

  1. Γιώργο καλησπέρα, μήπως γνωρίζεις repo για δυναμικές ταπετσαρίες η κάποιο τροπο να βάλουμε εκτός αυτές που έχει το τηλέφωνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !