ParkAround: AppStore free...βρίσκει τις κενές θέσεις πάρκινγκ που υπάρχουν γύρο σου

0
Όλα άρχισαν το καλοκαίρι του 2011, όταν ο Κώστας Αρκάδας,  είχε μια ιδέα να μπορούν οι οδηγοί να επικοινωνούν μεταξύ τους με το σκεπτικό αυτοί που ξεπαρκάρουν να το δηλώνουν μέσα σε μια εφαρμογή και ...
στη συνέχεια αυτοί που ψάχνουν ελεύθερες θέσεις parking να μπορούν να τις εντοπίζουν πολύ πιο εύκολα. Η ομάδα ασχολήθηκε με αυτή την ιδέα, σε part-time επίπεδο, για περίπου ένα χρόνο. Αυτό ήταν το Parking Defenders.
Λίγους μήνες αργότερα, την άνοιξη του 2012, η ομάδα επισκέφτηκε το San Francisco, προκειμένου να δει κατά πόσο έχει νόημα η προσπάθεια που έκανε. Από το feedback που έλαβε είδε πως η ιδέα ήταν καλή, όμως δύσκολα μπορούσε να της αποφέρει έσοδα. Παράλληλα, και οι ίδιοι παρατήρησαν κάτι που λειτουργούσε ανασταλτικά στο να χρησιμοποιήσουν οι χρήστες την υπηρεσία. Όπως μας είπε ο Γιάννης, παρόλο που ο κόσμος χρησιμοποιούσε την εφαρμογή για να εντοπίζει ελεύθερες θέσεις parking, τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος ήθελε να ξεπαρκάρει, δεν είχε τον απαιτούμενο χρόνο για να το δηλώσει μέσα στην εφαρμογή.

Στην πορεία είδαν πως οι χώροι στάθμευσης που υπάρχουν στις πόλεις έχουν χιλιάδες θέσεις που παραμένουν ελεύθερες. Την ίδια στιγμή, αυτοί οι χώροι αποτελούν μια αγορά που χρησιμοποιεί στατική τιμολόγηση, ενώ θα μπορούσε να επωφεληθεί σε μεγάλο βαθμό από μια δυναμική τιμολόγηση.  Τέλος, αυτές οι επιχειρήσεις δεν είχαν κανένα τρόπο να επικοινωνούν με τους οδηγούς και να τους πούνε για παράδειγμα πως την επόμενη φορά που θα έρθουν θα έχουν κάποια έκπτωση ή κάτι άλλο.
Έτσι σιγά-σιγά άρχισαν να κοιτούν με άλλο μάτι την αρχική τους ιδέα. Το Μάρτιο του 2013 έγιναν δεκτοί στο rockstart accelerator, απ' όπου πήραν χρηματοδότηση 15.000€. Από εκεί και πέρα άλλαξαν τελείως το focus και τον Ιούλιο του 2013 έγινε και η αλλαγή του ονόματος. Σήμερα τους γνωρίζουμε ως ParkAround.

https://itunes.apple.com/us/app/parking-defenders/id509196275?mt=8
...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !