Η ανάγνωση με το iPad πριν τον ύπνο είναι βλαβερή για την υγεία

0
Χρησιμοποιώντας το iPad για να κοιμηθούν ορισμένοι άνθρωποι, επηρεάζουν αρνητικά την υγεία τους   και σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ....
μια ομάδα των αμερικανών γιατρών οι οποίοι δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο περιοδικό "Πρακτικά" της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, η χρήση μιας ηλεκτρονικής συσκευής με μια φωτεινή οθόνη για ανάγνωση κατά τις ώρες πριν πάτε για ύπνο, θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την ευεξία και την υγεία. Το γεγονός ότι η οθόνη με οπίσθιο φωτισμό LED εκπέμπουν ένα μεγάλο ποσό από το μπλε φως και εμποδίζει την παραγωγή της μελατονίνης - μια φυσική ενίσχυση του ύπνου.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν δυο ομάδες ανθρώπων που αποτελούταν από έξι άτομα η μια και η πρώτη ομάδα διάβαζε από ένα ipad και η δεύτερη από ένα κανονικό βιβλίο.
Διαπιστώθηκε πως η ομάδα που διάβαζε με το ipad η διαδικασία του ύπνου έπαιρνε περισσότερο χρόνο και η διάρκεια ήταν μικρότερη από την άλλη ομάδα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η χρόνια αναστολή της μελατονίνης στο σώμα αυξάνει την πιθανότητα καρκίνου του μαστού, του προστάτη και του εντέρου. Ιδιαίτερα είναι επιβλαβή η χρήση των gadgets κατά την κατάκλιση για τα παιδιά και τους εφήβους, καθώς η διαδικασία καθορισμού των οργανισμών τους δεν έχει τελειώσει.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !