Η Google βοηθά τους πρόσφυγες μέσα από την τεχνολογία

0
Η Google, σε συνεργασία με μη-κυβερνητικές οργανώσεις, δημιούργησε ένα site με σκοπό να προσφέρει στους πρόσφυγες πολύ σημαντικές πληροφορίες! .....


Η υπηρεσία Crisis Info Hub που βρίσκεται ήδη live, παρέχει πληροφορίες ζωτικής σημασίας στους πρόσφυγες, σε 5 γλώσσες, μεταξύ των οποίων και τα Ελληνικά. Υπάρχουν πληροφορίες για τα νησιά της Λέσβου και της Κω, όπως φωτογραφίες με τα σημεία καταγραφής τους, ώστε να τα αναγνωρίσουν μόλις φτάσουν σε κάποιο από τα νησιά, εφημερεύοντα φαρμακεία της περιοχής, σημαντικές πληροφορίες για τους τρόπους μετακίνησής τους από εκεί προς το εσωτερικό της χώρας, κ.α.

Το Crisis Info Hub,  όπου μια εικόνα ου μπορείτε να δείτε εδώ αναμένεται να εμπλουτιστεί με πληροφορίες για περισσότερες τοποθεσίες και για το λόγο αυτό προσκαλεί όποιους μπορούν να συγκεντρώσουν περισσότερες πληροφορίες, να βοηθήσουν με αυτές στην προσπάθειά της, μέσω της πλατφόρμας ανοιχτού κώδικα (open source), που έχουν δημιουργήσει στο GitHub.

Ταυτόχρονα, με άλλες προσπάθειες της, όπως τη συγκέντρωση του ποσού των 10 εκατομμυρίων ευρώ, που επετεύχθη με το διπλασιασμό των δωρεών των χρηστών της, η Google ανακοίνωσε ότι πρόκειται να βελτιώσει σύντομα την υπηρεσία μετάφρασης Google Translate, ώστε να οι πρόσφυγες που δεν μιλούν άλλες γλώσσες εκτός από Αραβικά και Φαρσί, να μπορούν να επικοινωνήσουν πιο εύκολα φτάνοντας στις χώρες προορισμού τους.


Via:iPop

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !