Μερικά ενδιαφέροντα για όσους συμμετέχουν στις beta δοκιμές του ios 10

0
Πολλοί από εμάς θέλουμε να συμμετέχουμε στις δοκιμές των νέων λειτουργικών είτε από περιέργεια είτε θέλοντας να βοηθήσουμε στην προσπάθεια να ολοκληρωθούν σωστά.
Γνωρίζουμε όμως κάποιες λεπτομέρειες για να μην αντιμετωπίσουμε προβλήματα? ....

Η Apple ανάρτησε ένα χρήσιμο οδηγό με λεπτομέρειες που μας ενδιαφέρουν όταν θέλουμε να συμμετέχουμε στις δοκιμές η και πως θα επαναφέρουμε την συσκευή σε ένα κανονικό λειτουργικό.


Αρχειοθέτηση εφεδρικού αντιγράφου του iOS με το iTunes

Πριν εγκαταστήσετε μια προέκδοση λογισμικού, δημιουργήστε ένα εφεδρικό αντίγραφο της συσκευής σας στο iTunes και αρχειοθετήστε το. Δεν θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε εφεδρικό αντίγραφο iCloud ή κάποιο αντίγραφο που δεν έχετε αρχειοθετήσει αν επιστρέψετε στην τρέχουσα έκδοση του iOS.
Ακολουθήστε αυτά τα βήματα για να αρχειοθετήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο:
  1. Βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes.
  2. Συνδέστε τη συσκευή στον υπολογιστή σας και ανοίξτε το iTunes. 
  3. Αν θέλετε να αποθηκεύσετε τα δεδομένα Υγείας και δραστηριότητας από τη συσκευή iOS ή το Apple Watch σας, θα χρειαστεί να κρυπτογραφήσετε το εφεδρικό σας αντίγραφο: Επιλέξτε το κουτί "Κρυπτογράφηση εφεδρικού αντιγράφου [συσκευής]" και δημιουργήστε ένα συνθηματικό που θα θυμάστε εύκολα.

    Σημειώστε το συνθηματικό σας και φυλάξτε το σε ασφαλές σημείο, καθώς δεν υπάρχει τρόπος να ανακτήσετε τα εφεδρικά αντίγραφα iTunes χωρίς αυτό το συνθηματικό.
    Αν δεν χρειάζεται να αποθηκεύσετε τα δεδομένα Υγείας και δραστηριότητας, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα μη κρυπτογραφημένο εφεδρικό αντίγραφο. Απλώς κάντε κλικ στο Αντίγραφο τώρα.
  4. Περιμένετε μέχρι να ολοκληρωθεί η δημιουργία του εφεδρικού αντιγράφου. Στη συνέχεια, μεταβείτε στο iTunes > Προτιμήσεις > Συσκευές στον υπολογιστή σας.
  5. Κάντε κλικ στο εφεδρικό αντίγραφο που μόλις δημιουργήσατε, κρατώντας πατημένο το πλήκτρο Control. Στη συνέχεια, επιλέξτε Αρχειοθήκη για να το αποθηκεύσετε. Αν αποφασίσετε να επιστρέψετε στην τρέχουσα έκδοση του iOS, θα χρειαστείτε αυτό το αρχειοθετημένο εφεδρικό αντίγραφο.
  6. Τώρα μπορείτε να εγκαταστήσετε το iOS beta.

Ενημέρωση του iOS beta

Αν εμφανιστεί μια ειδοποίηση ότι υπάρχει μια διαθέσιμη ενημέρωση, πατήστε Ρυθμίσεις > Γενικά > Ενημέρωση λογισμικού για να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη έκδοση του beta iOS.

Λήψη της τελικής έκδοσης του iOS

Αν έχετε μια έκδοση iOS beta και θέλετε να πραγματοποιήσετε λήψη της τελικής έκδοσης, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
  1. Συνδέστε τη συσκευή σας στο iTunes.
  2. Ενώ η συσκευή είναι συνδεδεμένη, κάντε υποχρεωτική επανεκκίνηση. Πατήστε παρατεταμένα τα κουμπιά ύπνου/αφύπνισης και Αφετηρίας ταυτόχρονα. Μην τα αφήσετε όταν εμφανιστεί το λογότυπο της Apple. Κρατήστε τα πατημένα μέχρι να εμφανιστεί η οθόνη λειτουργίας ανάκτησης.
  3. Όταν σας ζητηθεί, επιλέξτε Ενημέρωση για να κατεβάσετε και να εγκαταστήσετε την πιο πρόσφατη μη beta έκδοση του iOS.
    Η εγκατάσταση μιας ενημέρωσης δεν θα επηρεάσει το περιεχόμενο ή τις ρυθμίσεις σας.

Επιστροφή στην τρέχουσα έκδοση του iOS

Αν χρησιμοποιείτε iOS beta και θέλετε να επιστρέψετε στην τρέχουσα έκδοση του iOS, ακολουθήστε αυτά τα βήματα:
  1. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε την πιο πρόσφατη έκδοση του iTunes.
  2. Θέστε τη συσκευή σε λειτουργία ανάκτησης και επαναφέρετέ την. Αν έχετε ενεργοποιήσει την Εύρεση iPhone, εισαγάγετε το Apple ID και το συνθηματικό σας μετά την επαναφορά, για να ενεργοποιήσετε τη συσκευή σας.
  3. Αν δεν μπορείτε να ολοκληρώσετε την επαναφορά, αναζητήστε βοήθεια.
  4. Αφού ολοκληρωθεί η επαναφορά, μπορείτε να διαμορφώσετε τη συσκευή σας από το αρχειοθετημένο εφεδρικό αντίγραφο. Αυτό το εφεδρικό αντίγραφο θα πρέπει να προέρχεται από μια προηγούμενη έκδοση του iOS.
Αν η συσκευή σας διαθέτει μια προέκδοση του iOS και την επαναφέρετε σε μια προηγούμενη έκδοση του iOS, ενδέχεται να μην μπορείτε να επαναφέρετε το εφεδρικό αντίγραφο. Αυτό μπορεί να συμβεί, αν το αντίγραφο προέρχεται από μια νεότερη έκδοση του iOS. Για παράδειγμα, αν επαναφέρετε τη συσκευή σας στην τρέχουσα έκδοση του iOS και προσπαθήσετε να χρησιμοποιήσετε ένα εφεδρικό αντίγραφο που δημιουργήσατε χρησιμοποιώντας μια προέκδοση του iOS.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !