Όλη η αλήθεια για το jailbreak από επίσημη πηγή

0
Πρόσφατα στο συνέδριο που έγινε στην Σαγκάη το MOSEC η ομάδα Pangu έδειξε πως κατάφερε να κάνει jailbreak σε μια συσκευή που τρέχει το IOS 10 αν και ακόμη σε δοκιμαστικό στάδιο από την Apple. ....

Ένα μέλος της ομάδος ο OGC557 αποφάσισε να σπάσει την σιωπή του και έδωσε μια μεγάλη συνέντευξη απατώντας σε πολλά ερωτήματα που μας ενδιαφέρουν.

Για το ότι μας πρόβαλαν το jailbreak στο ios 10 απάντησε πως έγινε αυτό γιατί είναι ένα νέο λειτουργικό με πολλές αλλαγές και έτσι αποφασίστηκε να μην προβληθεί το ios 9.3.3 που και αυτό είναι σε beta.
Για τις αλλαγές που έχει κάνει η Apple λέει πως δεν είναι σημαντικές και μπορούν ακόμη να έχουν πλήρη πρόσβαση στον πυρήνα αφού η τεχνική που χρησιμοποιήθηκε για το 10 υπάρχει και στα παλιότερα λειτουργικά αλλά είναι επιφυλακτικοί καθώς είναι σε beta μορφή και θα περιμένουν την τελική έκδοση.
Απαντώντας για τον Ιταλό Luca Todesco που δημοσίευσε πως στο ios 10 έχουν καταργηθεί οι ευπαθειες απάντησε πως δεν ισχύει αυτό και να μην πιστεύουμε κάτι μέχρι να κυκλοφορήσει το λειτουργικό.
Επίσης για τα σχέδια της ομάδας είπε πως δεν έχουν στο μυαλό τους σύντομα να κυκλοφορήσουν κάτι αφού η Apple ακόμη δεν έχει δώσει την τελική έκδοση του ios 9.3.3 και με δεδομένο πως χρησιμοποιούν δύο διαφορετικά σύνολα των τρωτών σημείων, μπορεί να προκαλέσουν ζημιά σε άλλες ομάδες που ασχολούνται με το jailbreak αφού η Apple θα διορθώσει τα κενά.
Στην ερώτηση για το τι άλλαξε αφού είναι η δεύτερη χρονιά που συμμετέχουν στην MOSEC απάντησε πως τώρα το επίπεδο έχει αλλάξει μεγαλώνοντας τις προσδοκίες και είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα η συμμετοχή του Αμερικάνου χάκερ JL που ανέλυσε το ios βρίσκοντας μια εκμετάλλευση του Bootroom όπου αν χρησιμοποιηθεί θα ξεκλειδώσει για πάντα τις συσκευές όπως και στο παρελθόν.

Για πρώτη φορά μάθαμε μέσα από την συνέντευξη πως η ομάδα αποτελείται από 6 άτομα αλλά στην προσπάθεια υπάρχουν και πολλά άλλα άτομα εκτός ομάδος που βοηθούν.
Για το πόσες ευπάθειες έχουν βρει μέχρι σήμερα απάντησε πως στα χέρια τους έχουν  προς το παρόν δυο διαφορετικά σύνολα που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλά αυτό θα καθοριστεί με τις εξελίξεις αφού για παράδειγμα στο ios 9 η ομάδα Taig κυκλοφόρησε ένα εργαλείο με τα ίδια τρωτά σημεία και έτσι δεν χρειάστηκε να κυκλοφορήσουν κάτι αυτοί.

Ολόκληρη την συνέντευξη μπορείτε να την βρείτε στην Κινέζικη γλώσσα στο σύνδεσμο εδώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !