Νέο SMS-phishing επίθεσης με στόχο την κλοπή των διαπιστευτηρίων των χρηστών iPhone και iPad

0
Σύμφωνα με το SecurityLab, οι ειδικοί έχουν καταγράψει επιθέσεις phishing με στόχο την κλοπή των διαπιστευτηρίων της Apple για τους χρήστες κινητών συσκευών.  .....
Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, οι επιτιθέμενοι διανέμουν SMS-μηνύματα που περιέχουν συνδέσμους σε ειδικά δημιουργημένο phishing ή hacked νόμιμο χώρο. Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα θύματα των απατών έχουν φτάσει στους 7500 για το iPhone και το iPad.
Το μήνυμα που φέρεται ότι απέστειλε το App Store, ενημερώνει το χρήστη για το γεγονός ότι ο λογαριασμός του έχει κλειδωθεί προσωρινά και για να αποκατασταθεί η πρόσβαση θα πρέπει να εισάγετε τα διαπιστευτήρια. Σε αντίθετη περίπτωση, ο λογαριασμός θα κλειδωθεί για πάντα. Η κοινοποίηση περιέχει επίσης ένα σύνδεσμο, που υποτίθεται ότι οδηγεί στην κατάλληλη σελίδα στο site της Apple. Ωστόσο, όταν κάνετε κλικ στο σύνδεσμο ο χρήστης μεταφέρεται σε μια ψεύτικη σελίδα με μια φόρμα για να εισάγετε τα διαπιστευτήρια.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, ο μεγαλύτερος αριθμός των θυμάτων phishing αναφέρθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες (7.464 χρήστες).
Άλλες χώρες που επηρεάστηκαν επίσης οι ιδιοκτήτες των iOS συσκευών, είναι στο Μεξικό , τη Γερμανία και άλλες χώρες. Όπως σημειώνεται από τους ερευνητές, αυτή είναι η πρώτη εκστρατεία αυτής της κλίμακας, που απευθύνεται στους χρήστες των συσκευών της Apple.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !