Έρχεται το τέλος του κουμπιού Home στα iPhone

0
Απο το 2014 και μετέπειτα η λειτουργία του κουμπιού Home στις iOS συσκευές κορυφώθηκε.  .....
Για δύο χρόνια, το κύριο κουμπί του iPhone είναι υπεύθυνο για την επιστροφή στην κύρια οθόνη (one-touch), η την έναρξη της Siri (παρατεταμένο πάτημα) το Multitasking (διπλό κλικ), και ο τρόπος λειτουργίας του με το ένα χέρι (double tap) και σαν ένα scanner δακτυλικών αποτυπωμάτων του ID Touch. Ωστόσο, από το 2015, η Apple έχει αρχίσει να εφαρμόζει τη λειτουργικότητα κουμπί Home και σε άλλα στοιχεία του λειτουργικού συστήματος.
Για παράδειγμα, η φωνή βοηθός Siri. Κάθε ιδιοκτήτης του iPhone, που κυκλοφόρησε το 2015 ή αργότερα, μπορεί να πει, "Hey, Siri» για να ξεκινήσει η εικονική βοηθός.Για μια συνομιλία με την Siri δεν είναι πλέον απαραίτητο το πάτημα του κουμπιού Home, η βοηθός είναι προσβάσιμη από οπουδήποτε με μια απλή εντολή.

Για να εκτελέσετε το multitasking μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα εναλλακτικό τρόπο με την χρήση 3D τεχνολογίας αφής, η οποία έκανε το ντεμπούτο της πέρυσι με το iPhone 6s. Για να δείτε τις εφαρμογές που εκτελούνται πρέπει να πιεστεί έντονα η άκρη της οθόνης του smartphone. Δεν μπορούμε να πούμε ότι είναι έξυπνο, αλλά τελικά θα το συνηθίσετε και θα αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε όλο και πιο συχνά.
Είναι γεγονός πως η Apple ετοιμάζει μεγάλες αλλαγές για το Home που ξεκίνησε από το 2007 με το πρώτο iphone και θα είναι δύσκολη η μετάβαση χωρίς αυτό στους χρήστες όπως έγινε και με την υποδοχή ακουστικών.
Ενδεικτικό είναι στο iphone 7 που το Home έχει χάσει πολλές λειτουργίες αλλά και αυτές που χρησιμοποιούνται είναι εικονικές και δεν είναι πλέον ένα φυσικό πλήκτρο με μηχανική λειτουργία.
Άλλωστε οι πληροφορίες αναφέρουν πως στο επόμενο iphone ακόμη και το δαχτυλικό αποτύπωμα θα βρίσκετε επάνω στην οθόνη και έτσι η Apple θα γλιτώσει από επιπλέον κόστος κατασκευής αλλά και θα κερδίσει περισσότερο χορό στο πλαίσιο του iphone.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !