Έρχεται νέο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης για την Ευρώπη

0
Σε δημοσίευμα του "Interfax" αναφέρεται πως από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινά ένα νέο εναλλακτικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης με την ονομασία Galileo.  ...

Το νέο σύστημα Galileo έχει μέχρι τώρα εκτοξεύσει 18 δορυφόρους και θα συνεργάζεται αρχικά με το παλιό GPS που χρησιμοποιείτε σήμερα.
Το νέο δορυφορικό σύστημα θα είναι πολύ πιο ακριβές από το Αμερικάνικο GPS και το Ρώσικο GLONASS.
Για να χρησιμοποιηθεί από τους προγραμματιστές και τις εταιρίες δεν χρειάζεται κάποιος νέος εξοπλισμός παρά μόνο αναβάθμιση λογισμικού.
Εκτός από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης  που συμμετέχουν στο έργο συμμετέχουν και η Κίνα, το Ισραήλ, η Νότια Κορέα, και η Ουκρανία.Σε αντίθεση με το αμερικανικό GPS και το ρωσικό GLONASS, το σύστημα Galileo δεν ελέγχεται από τις εθνικές στρατιωτικές αρχές, όμως το 2008, το Κοινοβούλιο της ΕΕ εξέδωσε ψήφισμα με θέμα «Η αξία του διαστήματος για την ασφάλεια της Ευρώπης», σύμφωνα με το οποίο επιτρέπεται να χρησιμοποιούν δορυφορικά σήματα για στρατιωτικές επιχειρήσεις. Το συνολικό κόστος εκτιμάται σε περίπου 10 δις ευρώ.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !