Η Apple εξήγησε πως μαθαίνει νέες γλώσσες η Siri

0
Σε μια νέα συνέντευξη στο Reuters η εταιρία εξήγησε πως μαθαίνει την Siri μια νέα γλώσσα και γιατί καθυστερεί τόσο στο να προσθέσει νέες γλώσσες.

Για να μάθει μια νέα γλώσσα η ψηφιακή βοηθός απαιτεί πολλούς πόρους από την εταιρία και χρόνο ώστε να υπάρχουν ποικιλία απαντήσεων σε ένα ερώτημα.
Αρχικά η εταιρία προσθέτει φράσεις σε διάφορους τόνους  με διαφορετικές διαλέκτους που εκφωνούν διάφοροι άνθρωποι.
Στην συνέχεια αφού γίνετε η κατάλληλη επεξεργασία διορθώνοντας το φάσμα των ήχων, εισάγει "λειτουργία υπαγόρευσης» στην νέα γλώσσα.Όταν οι χρήστες χρησιμοποιούν τη λειτουργία υπαγόρευσης, η Apple διορθώνει ένα μικρό ποσοστό του ήχου ανώνυμα.
Μετά την επίτευξη του απαιτούμενου ποσού των δεδομένων, η Apple Siri αρχίζει να καταγράφει τις απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις.Μετά από αυτό η Siri ενημερώνεται με νέες απαντήσεις κάθε δυο εβδομάδες έτσι ώστε να τελειοποιηθεί η απάντηση με την βοήθεια ανώνυμων χρηστών.
Αυτό όπως καταλαβαίνετε παίρνει πολύ χρόνο και σχεδόν ποτέ δεν μπορεί να πει κάποιος ότι ολοκληρώνεται καθώς νέα δεδομένα προσθέτονται.
Ενδεικτικά και για λόγους σύγκρισης η Siri μιλά 21 γλώσσες και έχει μεταφραστεί σε 36 χώρες ενώ στον ανταγωνισμό η Cortana μιλά 8 γλώσσες η Google Assistant 4 και το Amazon Alexa 2.
Στο ios 11 η Apple θα προσθέσει μια ακόμη νέα γλώσσα αλλά άγνωστο μέχρι τώρα ποια θα είναι.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !