Το επόμενο jailbreak έρχεται από την CIA

0
Η Κεντρική Υπηρεσία Πληροφοριών της Αμερικής η CIA δεν είναι μυστικό ότι κατά καιρούς χρησιμοποιεί λογισμικό για την παρακολούθηση ανθρώπων.

Σήμερα η σελίδα του Wikileaks έκανε αποκαλύψεις για την μυστική υπηρεσία που χρησιμοποιεί το zero-day exploit και μάλιστα για το σκοπό αυτό έχει στήσει μια ειδική ομάδα από δεκάδες προγραμματιστές και παρακολουθεί εδώ και χρόνια της συσκευές της Apple.
Το Wikileaks ισχυρίζεται πως το zero-day exploit είναι μια δημιουργία των υπηρεσιών GCHQ, NSA, και του FBI αλλά και αγοράζοντας λογισμικό από διάφορους τρίτους προγραμματιστές.
Ας μην ξεχνάμε πως τα τελευταία εργαλεία του jailbreak από το ios 8 και μετά βασίζονται στο ίδιο exploit.
Η CIA φαίνεται πως έχασε τον έλεγχο του λογισμικού που διέρρευσε και ήδη έχει ανεβεί στην σελίδα του Wikileaks με πάνω από 8.761 έγγραφα που όπως λέει είναι το πρώτο μέρος και σύντομα θα ακολουθήσουν και άλλες δημοσιεύσεις.
Εκτός από το ios όπως φαίνεται παρακολουθούνται και άλλες συσκευές από την CIA όπως την επίθεση σε Android, Windows και τηλεοράσεις της Samsung τα οποία μετατρέπονται ένα αγνοία του χρήστη σε ανοικτά μικρόφωνα.
Όπως ήταν αναμενόμενο οι αποκαλύψεις αυτές δημιούργησαν μεγάλο σάλο στο διαδίκτυο φτάνοντας και στα αυτιά της Apple που μέχρι τώρα δεν έχει πάρει κάποια επίσημη θέση αλλά και στους απλούς προγραμματιστές του jailbreak που διακωμωδούν την κατάσταση.



Στα έγγραφα που δημοσιεύτηκαν αναφέρονται μάλιστα και τα ονόματα γνωστών προγραμματιστών όπως του Γερμανού Esser αλλά και των ομάδων Pangou και Taig που κατά καιρούς εντόπισαν ευπάθειες.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !