Η Apple θέλει να φέρει εφαρμογές ios στο Mac!

0
Σύμφωνα με μια νέα έκθεση που δημοσιεύεται από τον Mark Gurman του Bloomberg, η Apple σχεδιάζει να επιτρέψει στους προγραμματιστές να δημιουργούν εφαρμογές που λειτουργούν τόσο στο ios όσο και στο Mac.

Αυτό σημαίνει ότι οι προγραμματιστές μπορούν να κάνουν εφαρμογές που λειτουργούν τόσο σε πλατφόρμες για κινητά όσο και σε επιτραπέζιους υπολογιστές και οι εφαρμογές θα επιτρέπουν στους χρήστες να αλληλεπιδρούν ανάλογα σε κάθε πλατφόρμα. Έτσι, η ίδια εφαρμογή θα έχει μια διεπαφή βασισμένη στην αφή στο iPhone και το iPad ενώ θα λειτουργεί με το ποντίκι ή το trackpad στο Mac.

Η έκθεση σημειώνει ότι αυτή η σημαντική αλλαγή στη στρατηγική της Apple, η οποία είναι με την κωδική ονομασία Marzipan, θα ξεκινήσει ήδη από το επόμενο έτος, υποδεικνύοντας ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ανακοινωθεί στο WWDC 2018 τον Ιούνιο, όπου η Apple κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις με το λογισμικό.

Η στρατηγική της Apple είναι παρόμοια με αυτή που έχουν ήδη κάνει οι κύριοι ανταγωνιστές της Google και της Microsoft. Ακόμα και σήμερα, η Google επιτρέπει σε ορισμένους φορητούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν το ChromeOS να έχουν το Play Store Android. Η χρήση μιας εφαρμογής που έχει σχεδιαστεί για οθόνη αφής με ποντίκι ή trackpad δεν πρόκειται να είναι πολύπλοκη. Πολλές εφαρμογές, όπως το Clear to-do list, έχουν ένα ios εμπνευσμένο από το ios στο Mac και λειτουργεί καλά.

Το να επιτρέπεται σε εφαρμογές iOS να εκτελούνται στο Mac θα φέρει χιλιάδες νέες εφαρμογές στο Mac και θα προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία στο χρήστη που μπορεί να απολαύσει τις δυνατότητες και να χρησιμοποιήσει τις αγαπημένες του εφαρμογές σε όλες τις συσκευές του.  

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !