Πώς δημιουργήθηκε το iPhone: ο πρώην σχεδιαστής της Apple μας εξηγεί για την ανάπτυξη του πληκτρολογίου

0
Ο Ken Kocienda από το 2001 έως το 2016 εργάστηκε ως σχεδιαστής στην Apple. Στις 4 Σεπτεμβρίου του 2018, θα παρουσιάσει το βιβλίο "Creative Selection", το οποίο περιγράφει τη διαδικασία ανάπτυξης των gadgets της Apple από μέσα.
Σύμφωνα με το αποκλειστικό απόσπασμα που δημοσιεύθηκε στο δίκτυο, δεν ήταν τόσο εύκολο να αναπτυχθεί το λογισμικό για το iPhone, αλλά και το πώς το πληκτρολόγιο πρέπει να φαίνεται δεν ήταν εντελώς προφανές.

Στα τέλη του 2005, όλα τα για την ανάπτυξη του iPhone αναβλήθηκαν. Οι μηχανικοί ασχοληθήκανε με ένα έργο υψηλότερης προτεραιότητας για να σκεφτούν την έννοια του πληκτρολογίου. Η εκδοχή του πληκτρολογίου του Ken Kocienda καταστράφηκε σχεδόν από τον Phil Schiller και τον Tony Fadell, ο οποίος έστειλε το σχέδιο για αναθεώρηση.

Τον Οκτώβριο του 2005, οι περισσότεροι προγραμματιστές λογισμικού δεν είχαν ιδέα για το πώς θα φαίνεται το πληκτρολόγιο του smartphone. Ο τελικός σχεδιασμός του gadget δεν έχει επίσης εγκριθεί.

Εκείνη την εποχή, οι σχεδιαστές της Apple είχαν ήδη διαπιστώσει ότι το πλάτος των κουμπιών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 44 pixels, έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να δουλέψουν στο πληκτρολόγιο της οθόνης χρησιμοποιώντας τα δάχτυλά τους. Αυτό δημιουργούσε κάποιο πρόβλημα, καθώς οι προγραμματιστές προσπάθησαν να αντιγράψουν το φυσικό πληκτρολόγιο και να τοποθετήσουν σε κάθε σειρά έναν παρόμοιο αριθμό πλήκτρων, γεγονός που έκανε τα κουμπιά πολύ στενά.
Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία ανάπτυξης για τα υπόλοιπα στοιχεία του iOS πήγαιναν πολύ γρήγορα, η έλλειψη πληκτρολογίου ήταν ένα μεγάλο εμπόδιο για την ανάπτυξη του έργου. Ως εκ τούτου, ο Ken Kocienda μελέτησε πολλές έννοιες και προσπάθησε να παρουσιάσει την έκδοσή του.


Όπως φαίνεται στα σκίτσα που παρουσιάζονται, πρώτα μετά από κάθε πλήκτρο δόθηκαν τρία γράμματα, ακολουθούμενα αλφαβητικά, με κύλιση, όπου ο χρήστης μπορεί να επιλέξει το επιθυμητό σύμβολο.

Η επόμενη παραλλαγή του πληκτρολογίου καθορίζει κάθε κουμπί με διάφορους χαρακτήρες και η αρχή της λειτουργίας του ήταν παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιείται στα κουμπιά.Ο Kocienda υπολόγισε ότι το λογισμικό θα πρόσφερε και λέξεις όπως το T9.

Η ιδέα δεν άρεσε ούτε στον Phil Schiller ούτε στον Tony Fadell. Έστειλαν το σχέδιο ξανά για αναθεώρηση. Ωστόσο, αυτό επέτρεψε στο Kociende να παρουσιάσει ένα απλό πληκτρολόγιο που αναγνώρισε γρήγορα την αφή. Ήταν αυτή η επιλογή που αργότερα τέθηκε σε εφαρμογή.
Το βιβλίο μπορείτε να το παραγγείλετε στο Amazon όπου ένα τυπωμένο αντίγραφο κοστίζει στα $ 28.99 δολάρια, η και ηλεκτρονικά $ 18.59, ή μέσω iBooks για $ 14.99.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !