Οι ευρωπαϊκές αρχές ενέκριναν τη συμφωνία μεταξύ της Apple και της Shazam

0
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέτρεψε στην Apple να αγοράσει μια υπηρεσία για την αναγνώριση της μουσικής την γνωστή μας Shazam, σύμφωνα με το MacRumors.
Κατά την επαλήθευση της συναλλαγής, οι αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης δήλωσαν ότι η αγορά της Shazam δεν θα επηρεάσει δυσμενώς τον ανταγωνισμό στον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο ή σε σημαντικό τμήμα της περιοχής.

Η ενσωμάτωση των δεδομένων Shazam δεν θα δώσει στην Apple ένα μοναδικό πλεονέκτημα στην αγορά στην οποία δραστηριοποιείται. Οι ανησυχίες σχετικά με αυτό δεν έχουν νόημα, δεδομένου ότι τα δεδομένα του Shazam δεν είναι μοναδικά και οι ανταγωνιστές της Apple εξακολουθούν να έχουν την ευκαιρία να έχουν πρόσβαση σε παρόμοιες βάσεις δεδομένων ", ανέφερε η ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Την άνοιξη του 2018, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή άρχισε να ενδιαφέρεται για την πώληση της Shazam , επειδή πίστευε ότι αυτό θα έδινε στην Apple άδικο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών της. Στη συνέχεια, οι αρχές αν και δεν ονόμασαν τα ονόματα των εταιρειών που ενδέχεται να ζημιώνονταν από αυτό, αλλά πιθανότατα ήταν η Spotify, η οποία κυριαρχεί στην Ευρώπη στην αγορά της ψηφιακής μουσικής.

Για πρώτη φορά, τα σχέδια της Apple για την αγορά του Shazam έγιναν γνωστά από διάφορες εκθέσεις των ΜΜΕ το Δεκέμβριο του 2017. Δύο ημέρες μετά τη δημοσίευση των διαρροών, η Apple επιβεβαίωσε την εξαγορά . Η συμφωνία δεν αποκαλύφθηκε, αλλά, σύμφωνα με την TechCrunch, η Apple έπρεπε να πληρώσει 401 εκατομμύρια δολάρια.

Το Shazam είναι μια δημοφιλής υπηρεσία αναγνώρισης μουσικής που λειτουργεί στις συσκευές iPhone, iPad, Apple Watch και Mac. Ξεκινώντας με το iOS 8, ο βοηθός φωνής Siri μπορεί να ορίσει κομμάτια χρησιμοποιώντας τη βάση δεδομένων του Shazam.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !