Η Apple σκοτώνει την δυνατότητα να επισκευάσει κάποιος μόνος του ένα Mac

0
Η Apple έχει σκοτώσει τη δυνατότητα να γίνει ανεξάρτητη επιδιόρθωση του νέου MacBook Pro και του iMac Pro.
Σύμφωνα με τα εσωτερικά έγγραφα η Apple εισήγαγε κλειδαριές λογισμικού που καθιστούν τον υπολογιστή «εκτός λειτουργίας», αν το λογισμικό της «διαμόρφωσης συστήματος» της Apple τεθεί σε λειτουργία μετά την αντικατάσταση ορισμένων εξαρτημάτων.
Η πολιτική θα εφαρμόζεται σε όλους τους υπολογιστές της Apple με το τσιπ ασφαλείας T2.

Η κλειδαριά λογισμικού θα ξεκινήσει για οποιαδήποτε επισκευή, η οποία περιλαμβάνει την αντικατάσταση ενός ανταλλακτικού της οθόνης του MacBook Pro, μιας πλακέτας Logic Board, το πληκτρολόγιο, το touchpad και της πλακέτας Touch ID. Στο iMac Pros, θα μπλοκάρει εάν αντικατασταθεί η πλατφόρμα της Logic Board ή της flash. Ο υπολογιστής θα αρχίσει να λειτουργεί ξανά μόλις η Apple ή ένα μέλος ενός από τα προγράμματα επισκευής του Εξουσιοδοτημένου Παροχέα Υπηρεσιών της Apple εκτελέσει διαγνωστικό λογισμικό που ονομάζεται Apple Service Toolkit 2.
ο Εργαλείο υπηρεσιών της Apple και το Toolkit 2 της Apple Service είναι διαθέσιμα μόνο σε άτομα που εργάζονται σε εξουσιοδοτημένες υπηρεσίες της Apple. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες δεν θα είναι πλέον σε θέση να επιδιορθώσουν το δικό τους MacBook και ούτε και μη εξουσιοδοτημένα καταστήματα επισκευής.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !