Ο Donald Trump εισάγει φόρο 10% στις εισαγωγές iPhone και MacBook στις ΗΠΑ

0
Ενώ η Apple αποφεύγει με οποιονδήποτε τρόπο τις εμπορικές διαφορές μεταξύ της Κίνας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Πρόεδρος Donald Trump δεσμεύεται να εισαγάγει τιμολόγια εισαγωγής για τα iPhone και τα MacBook.  
Έτσι, θέλει να ενθαρρύνει τις μεγάλες εταιρείες να χτίσουν εργοστάσια στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Τραμπ ανέφερε ότι αναμένει αύξηση των δασμών στις εισαγωγές αγαθών από την Κίνα από 10% σε 25%, ποσό που μπορεί να φέρει τις Ηνωμένες Πολιτείες περίπου στα 200 δισεκατομμύρια δολάρια. Επιπλέον, ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε να εφαρμόσουν τιμολόγια εισαγωγής σε προϊόντα που επί του παρόντος δεν υπόκεινται στην καταβολή δασμών, συμπεριλαμβανομένων των iPhone και των διαφόρων φορητών υπολογιστών.

Μέχρι τώρα, η διοίκηση του Trump ανησυχούσε για το πώς οι καταναλωτές θα ανταποκρίνονται στα τιμολόγια για iPhones και τους φορητούς υπολογιστές που εισάγονται από την Κίνα. Σήμερα, 27 Νοεμβρίου, ο Trump πρότεινε ότι αν επιβάλει τέλος 10% σε αυτά τα προϊόντα, "οι άνθρωποι θα επιβιώσουν εύκολα αυτό" αφού αγοράζουν κάτι που επιθυμούν αδιαφορώντας για την τιμή του όπως μας έχει δείξει με τα iphone.

Και τελικά, ο Trump συνιστά στις εταιρείες που επιθυμούν να αποφύγουν τα τιμολόγια να κατασκευάζουν εργοστάσια και να παράγουν προϊόντα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Αυτή την εβδομάδα, η Trump σχεδιάζει να συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Xi Jinping και το κύριο θέμα της συνάντησης θα είναι τα τιμολόγια εισαγωγής και εξαγωγής.

Νωρίτερα, ο Donald Trump στην Apple ότι όλες οι συσκευές της εταιρείας θα απαλλάσσονται από οποιαδήποτε φορολογία. Αλλά φαίνεται ότι αυτός ο κανόνας ισχύει μόνο για το Apple Watch και τα AirPods και τα προϊόντα όπως το iPhone και το MacBook περιμένουν νέα αύξηση των τιμών.



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !