Η Κίνα θα προσφέρει δωρεάν παγκόσμιο Internet μέχρι το 2026

0
Το δίκτυο LinkSure, είναι μια κινεζική εταιρεία, που σχεδιάζει να στείλει περισσότερους από 270 δορυφόρους σε τροχιά μέχρι το 2026 για τη διανομή δωρεάν διαδικτύου. Αυτό ανέφεραν οι υπάλληλοι της εταιρείας στο τοπικό κοινωνικό δίκτυο του Weibo.  


Σύμφωνα με μια έκθεση του ΟΗΕ από το 2017, υπάρχουν περίπου 3.9 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο. Αυτό οφείλεται όχι μόνο στο χαμηλό βιοτικό επίπεδο, αλλά και στην έλλειψη πρόσβασης σε ορισμένους οικισμούς. Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών δεν είναι κερδοφόρες στο να δημιουργήσουν ένα δίκτυο Internet σε τέτοιες περιοχές. Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Δικτύου LinkSure, αυτό κέντρισε την εταιρεία να κάνει το ξεκίνημα για δωρεάν Wi-Fi μέσω δορυφορικού συστήματος.

"Υπάρχουν πολλά διαφορετικά τοπία στη Γη, όπως ο ωκεανός ή η έρημος, όπου η υποδομή του Διαδικτύου δεν μπορεί να κατασκευαστεί. Ως εκ τούτου, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε τέτοιους δορυφόρους για το σκοπό αυτό", δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Wang Jingying, διευθύνων σύμβουλος.

Το πρώτο του δορυφορικό δίκτυο LinkSure θα το στείλει στο διάστημα το 2019. Είναι επίσης γνωστό ότι περίπου 432 εκατομμύρια δολάρια επενδύονται στο έργο αυτό. Θεωρείται ότι η επένδυση θα αποπληρωθεί μέσω της διαφήμισης που θα υπάρχει.

Νωρίτερα, οι αμερικανικές εταιρείες SpaceX, Facebook και Google ανακοίνωσαν την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν δωρεάν Wi-Fi. Σε αντίθεση με την Κίνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες σκοπεύουν να υλοποιήσουν το έργο έως το 2020.


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !