Το ιταλικό δικαστήριο διέταξε την Apple να δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τη σκόπιμη υποβάθμιση της απόδοσης των smartphone στον ιστότοπο της

0
Η Apple αναγκάστηκε να δημοσιεύσει πληροφορίες σχετικά με τα αποτελέσματα της αγωγής σχετικά με την "εσκεμμένη υποβάθμιση της απόδοσης των smartphones" στην ιταλική έκδοση της ιστοσελίδας της.    
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι η Apple δεν παρείχε επαρκείς πληροφορίες σχετικά με την επίδραση της ενημέρωσης στο iOS 10.2.1, η οποία υποβάθμισε την απόδοση του iPhone λόγω της φθοράς των μπαταριών.

Η Apple έχασε την αγωγή στην Ιταλία στα τέλη του 2018, όταν το δικαστήριο αποφάσισε ότι η εταιρεία δεν κατέγραψε σωστά όλες τις αλλαγές που σχετίζονται με την απόδοση συσκευών στο iOS 10.2.1.    Η αποτελεσματική ανάπτυξη του προγράμματος αντικατάστασης μπαταρίας της Apple με έκπτωση και η εισαγωγή των παραμέτρων της κατάστασης της μπαταρίας στις επόμενες εκδόσεις του iOS δεν αμφισβητήθηκε στην αγωγή. Ωστόσο, σύμφωνα με το ιταλικό δικαστήριο, τα μέτρα αυτά θεσπίστηκαν πολύ αργά όταν η ζημιά είχε ήδη γίνει.

Το δικαστήριο διέταξε την εταιρεία να καταβάλει πρόστιμο πολλών εκατομμυρίων δολαρίων και να τοποθετήσει σχετικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα της.

"Η Apple Inc, η Apple Distribution International, η Apple Italy και η Apple Retail Italy υποχρέωσαν τους ιδιοκτήτες iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s και iPhone 6s να εγκαταστήσουν το iOS 10 και τις επόμενες ενημερώσεις χωρίς να παρέχουν επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις των νέων εκδόσεων των λειτουργικών συστημάτων στην απόδοση smartphones. Δεν έχουν προταθεί μέσα για την αποκατάσταση της αρχικής λειτουργικότητας των συσκευών σε περίπτωση αποδεδειγμένης υποβάθμισης της απόδοσης μετά την αναβάθμιση.

Η ιταλική αντιμονοπωλιακή αρχή αναγνώρισε την πρακτική αυτή ως εσφαλμένη σύμφωνα με τα άρθρα 20, 21, 22 και 24 του νομοθετικού διατάγματος αριθ. 206/2005. "


Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !