Αύριο κρίνεται η καταδίκη η όχι της Apple από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

0
Αυτή η εβδομάδα θα σηματοδοτήσει την έναρξη του iPhone 11 ... αλλά θα είναι επίσης μια κρίσιμη εβδομάδα για την Apple δεδομένου ότι ο κατασκευαστής θα αντιμετωπίσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενώπιον του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης για περίπου 13 δισεκατομμύρια ευρώ σε φόρους.  
Υπενθυμίζεται ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από την Apple το 2016 να πληρώσει 13 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ιρλανδία επειδή της είχε δοθεί το δικαίωμα προτιμησιακής μεταχείρισης και πολύ χαμηλών φορολογικών συντελεστών για χρόνια. Η Επιτροπή αναφέρει ότι η Apple είχε χρέωση μεταξύ 0,0005% και 1%, ενώ το ποσοστό στην Ιρλανδία είναι 12,5% κανονικά.

Η Apple αμφισβητεί αυτή την κατηγορία, εξ ου και η δίκη που θα διεξαχθεί αύριο. Έξι άτομα από την Apple θα ταξιδέψουν στο Λουξεμβούργο για να υπερασπιστούν την υπόθεση, συμπεριλαμβανομένου του Luca Maestri, CFO του ομίλου. Φαίνεται ότι ο Tim Cook, το αφεντικό της Apple, δεν θα παραβρίσκεται εκεί. Ωστόσο, ο ηγέτης έχει ήδη αναφέρει το θέμα, κυρίως δημοσιεύοντας μια ανοικτή επιστολή πριν καιρό.

Οι δύο ημέρες της δίκης θα πρέπει να είναι αρκετές για να αποφασίσει η Ευρώπη. Ωστόσο, θα χρειαστεί πολύς χρόνος πριν γνωρίσουμε την απόφαση του δικαστηρίου. Η Apple έχει ήδη τοποθετήσει τα απαιτούμενα 13 δισ. Ευρώ σε ειδικό λογαριασμό. Το ποσό αυτό θα αποδεσμευτεί (ή όχι) σύμφωνα με την απόφαση.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !