Facebook: οι αριθμοί τηλεφώνου εκατοντάδων εκατομμυρίων ανθρώπων έχουν διαρρεύσει

0
Η εικόνα του Facebook εξακολουθεί να δέχεται ένα ακόμη χτύπημα. Περισσότερα από 419 εκατομμύρια δεδομένα σχετικά με χρήστες του κοινωνικού δικτύου διαρρεύσαν στο διαδίκτυο, συμπεριλαμβανομένων των τηλεφωνικών αριθμών. 
Τα δεδομένα αποθηκεύτηκαν σε ένα διακομιστή που δεν προστατεύεται από κωδικό πρόσβασης. Όποιος γνωρίζει τη διεύθυνση θα μπορούσε έτσι να ανακτήσει όλες τις πληροφορίες που υπάρχουν. Από τα 419 εκατομμύρια στοιχεία, 133 εκατομμύρια αφορούν χρήστες στις Ηνωμένες Πολιτείες, 18 εκατομμύρια αφορούν χρήστες στο Ηνωμένο Βασίλειο και 50 εκατομμύρια αφορούν χρήστες στο Βιετνάμ. Δεν έχει οριστεί προς το παρόν το μερίδιο για τη Ελλάδα ή άλλες χώρες.

Κάθε πληροφορία επισυνάπτεται στο αναγνωριστικό που εκχωρεί το Facebook σε κάθε χρήστη μόλις δημιουργηθούν οι λογαριασμοί. Ο ερευνητής ασφάλειας Sanyam Jain αναφέρει ότι ορισμένοι αριθμοί σχετίζονται με λογαριασμούς διασημοτήτων.

Το Facebook μοιράστηκε την ακόλουθη έκδοση με το TechCrunch :

"Αυτό το σύνολο δεδομένων είναι παλιό και φαίνεται να περιέχει πληροφορίες που ελήφθησαν πριν από τις αλλαγές που κάναμε πέρυσι για να αποτρέψουμε τους ανθρώπους να βρουν άλλα άτομα χρησιμοποιώντας τον αριθμό τηλεφώνου τους. Το σύνολο δεδομένων αφαιρέθηκε και δεν διαπιστώσαμε στοιχεία ότι οι λογαριασμοί στο Facebook υπονομεύθηκαν. "

Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν ποιος πήρε τα χέρια της στη βάση δεδομένων αρχικά, ούτε ποιο ήταν το κίνητρο. Αυτοί οι αριθμοί δεν πρέπει να πέσουν σε λάθος χέρια για να αποφευχθούν ανεπιθύμητες κλήσεις η άλλες ενέργειες.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !