Νέο ελάττωμα στο IOS χαρίζει jailbreak για πάντα ακόμη και στο ios 13 η σε επόμενα λειτουργικά!!!

0
Το Checkm8 θα γίνει το νέο αγαπημένο ελάττωμα των ανθρώπων που λατρεύουν το jailbreak στο iPhone τους. Αυτό είναι ένα ελάττωμα bootrom που δεν μπορεί να μπλοκαριστεί από την Apple με μια ενημέρωση του iOS και η οποία, εξ ορισμού, επιτρέπει να έχει jailbreak για όλη της τη ζωή η συσκευή όπως είχαμε παλιά. 
Ο συγγραφέας του Checkm8, axi0mX, εξηγεί ότι το ελάττωμα υπάρχει σε όλες τις συσκευές που διαθέτουν επεξεργαστές A5 έως A11. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 4S μέχρι το iPhone X στο επίπεδο του iPhone. Περιλαμβάνει επίσης τα iPads και το iPod touch. Το iPhone XS, το iPhone XS Max, το iPhone XR, το iPhone 11, το iPhone 11 Pro και το iPhone 11 Pro Max δεν πρέπει ανησυχούν για την ασφάλεια από την πλευρά τους, αφού η Apple ενίσχυσε πραγματικά την ασφάλεια με αυτές τις γενιές που έχουν επεξεργαστές A12 και A13.

Πρέπει να γνωρίζετε ότι τα τρωτά σημεία του bootrom είναι εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμα δεδομένου του τι μπορείτε να κάνετε με αυτό το jailbreak δεν σταματάει η δυνατότητα. Το τελευταίο σφάλμα αυτού του τύπου είναι το Limera1n. Ο συγγραφέας του είναι ο διάσημος GeoHot (George Hotz) και μας πηγαίνει πίσω στο 2010.
Ένα τέτοιο ελάττωμα επιτρέπει το jailbreak, αλλά προσφέρει επίσης τη δυνατότητα να επιστρέψει σε προηγούμενες εκδόσεις του iOS χωρίς SHSH, να τρέξει δύο λειτουργικά συστήματα και πολλά άλλα.

Πότε θα κυκλοφορήσει το πρώτο jailbreak με βάση το Checkm8;
Θα περιμένουμε ίσως λίγο γιατί το Checkm8 παραμένει ένα ελάττωμα που πρέπει να εκμεταλλευτεί και οι προγραμματιστές δεν το γνώριζαν μέχρι τώρα. Αλλά ο Pwn20wnd (ο οποίος αναπτύσσει το jailbreak του Unc0ver) δήλωσε ότι ενδιαφέρεται για το ελάττωμα και προσθέτει ακόμη ότι σκέφτεται ένα εργαλείο για να εντάξει το Cydia στα firmware. Θα ήταν δυνατό να εγκαταστήσετε οποιαδήποτε έκδοση του iOS με το Cydia ενσωματωμένο στο iPhone σας.
Ας ελπίσουμε πως οι εξελίξεις θα είναι σύντομες και θετικές για την κοινότητα...εσείς τι λέτε?




Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !