Η Apple αντιπροσωπεύει το 66% των κερδών από τις πωλήσεις smartphone

0
Η Apple είναι ο τρίτος μεγαλύτερος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο πίσω από τη Samsung και την Huawei αν μιλάμε για τον αριθμό των αντιγράφων. Και όμως ο αμερικάνικος κατασκευαστής είναι πολύ πιο μπροστά από όλους σε ό, τι αφορά τα κέρδη.  
Η εταιρεία Counterpoint Research επισημαίνει ότι το iPhone αντιπροσώπευε το 32% των πωλήσεων των πωλήσεων smartphone και το 66% των κερδών. "Η εμπιστοσύνη των premium χρηστών σε μεγάλες αγορές όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Ιαπωνία είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους η Apple μπορεί ακόμα να λειτουργήσει στο επίπεδο κέρδους που οι ανταγωνιστές της μπορούν μόνο να επιθυμούν", αναφερει χαρακτηριστικά. Η εταιρεία προσθέτει ότι η Apple θα συνεχίσει να το κάνει καλά και για τα επόμενα χρόνια χάρη στο οικοσύστημα της (υπηρεσίες και άλλα προϊόντα) που θα ωθήσει τους τρέχοντες πελάτες να μείνουν στην Apple.

Η Samsung κατέχει τη δεύτερη θέση με το 17% των κερδών. Αυτό συμβαίνει προς το παρόν, εν μέρει χάρη στις πωλήσεις του Galaxy A και του Galaxy Note 10. Η Huawei ακολουθεί να είναι στην τρίτη θέση, αλλά το συγκεκριμένο μερίδιο στα κέρδη δεν διευκρινίζεται (φαίνεται περίπου 10 % με βάση το γράφημα).

Συνολικά, τα κέρδη για τη βιομηχανία smartphone μειώθηκαν κατά 11% σε ετήσια βάση στα 12 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, κυρίως επειδή το κοινό ενδιαφέρεται περισσότερο για smartphones μεσαίας εμβέλειας.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience. Learn More
Accept !