Το iPhone SE 20202 είναι το πρώτο iPhone που χρησιμοποιεί πλήρως τη λειτουργία πορτρέτου καλύτερα από το iPhone XR

0
Στα 399 $ δολαρια, το iPhone SE που κυκλοφόρησε πρόσφατα είναι φθηνότερο και από το iPhone XR των δύο ετών , αλλά διαθέτει  τον ταχύτερο επεξεργαστή. Παρόλο που οι προδιαγραφές του υλικού της κάμεράς του μοιάζουν με εκείνες του iPhone XR, το 2020 SE SE καταγράφει συγκριτικά καλύτερες εικόνες, ειδικά σε πορτρέτα, και εδώ είναι η μυστική συνταγή του. 
Τόσο το iPhone SE 2020 όσο και το iPhone XR χρησιμοποιούν μία κάμερα 12MP πίσω με διάφραγμα F1.8 και OIS. Ωστόσο, οι εικόνες που τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας τα προηγούμενα δείχνουν καλύτερα χρώματα και ευρύτερο δυναμικό εύρος. Επιπλέον, οι εικόνες πορτρέτου που τραβήχτηκαν χρησιμοποιώντας το νέο iPhone SE έχουν πολύ καλύτερο εφέ βάθους πεδίου και το μυστικό του είναι το chipset A13 Bionic και ο νεότερος ISP (επεξεργαστής σήματος εικόνας) .

Το iPhone XR χρησιμοποιεί δεδομένα από το σύστημα αυτόματης εστίασης διπλού εικονοστοιχείου του αισθητήρα κάμερας 12MP (ή αυτό που η Apple ονομάζει « Focus Pixels ») για να συλλαμβάνει πληροφορίες βάθους, αλλά το iPhone SE δεύτερης γενιάς χρησιμοποιεί ένα εντελώς νέο σύστημα βασισμένο σε λογισμικό για να αναδημιουργήσει δεδομένα βάθους. Αυτό ώθησε τους προγραμματιστές της εφαρμογής κάμερας Halide να ρίξουν μια ματιά πίσω από την κουρτίνα και να κάνουν μια βαθιά βουτιά στο πώς λειτουργεί πραγματικά.

Το νέο iPhone SE χρησιμοποιεί μια τεχνική που ονομάζεται «Single Image Monocular Depth Estimation», η οποία χρησιμοποιεί το A13 Bionic's ISP και το Neural Engine . Οι προγραμματιστές του Halide διαπίστωσαν ότι το iPhone SE μπορεί να τραβήξει μια φωτογραφία και να την μετατρέψει σε πορτρέτα εκτιμώντας τα δεδομένα βάθους. Ένα παράδειγμα αυτού φαίνεται στο blog του Halide όπου το iPhone SE μπόρεσε να μετατρέψει μια ταινία διαφανειών 50 ετών σε εικόνα πορτρέτου.

Η Apple επιτρέπει στην εφαρμογή της κάμερας στο iPhone SE 2020 να τραβά φωτογραφίες πορτρέτου μόνο ατόμων. Αυτό συμβαίνει επειδή το chipset A13 Bionic μπορεί να δημιουργήσει αρκετά ακριβείς εκτιμήσεις χάρτη βάθους για τους ανθρώπους, αλλά δεν είναι τόσο αποτελεσματικό σε άλλα θέματα, όπως κατοικίδια ζώα και αντικείμενα. Ο χάρτης βάθους των μη ανθρώπινων θεμάτων μπορεί ακόμα να έχει πρόσβαση από εφαρμογές τρίτων, επιτρέποντας στις εφαρμογές τρίτων να τις μετατρέψουν σε πορτρέτα.


Η ενημερωμένη έκδοση της εφαρμογής Halide λαμβάνει αυτόν τον χάρτη βάθους από το σύστημα κάμερας του iPhone SE και τις μετατρέπει σε εικόνες πορτρέτου. Ως εκ τούτου, μπορεί να τραβήξει εικόνες πορτρέτου με εφέ θολώματος φόντου σε θέματα που δεν αφορούν τον άνθρωπο. Το ιστολόγιο της εταιρείας χρησιμοποιεί εικόνες ενός σκύλου για να καταγράψει την εικόνα πορτραίτου του χρησιμοποιώντας την κάμερα του iPhone SE και δείτε το αποτέλεσμα.


               iPhone XR Depth Data               iPhone SE Depth Data

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !