Το email του Tim Cook στους υπαλλήλους της Apple για τον George Floyd

0
Ο Τιμ Κουκ μίλησε για τον Αφροαμερικανό Τζορτζ Φλόιντ που σκοτώθηκε από έναν λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη των Ηνωμένων Πολιτειών και για τις ταραχές στη χώρα. Το αφεντικό της Apple έγραψε ένα μεγάλο email στους υπαλλήλους του. 
Εδώ είναι το έγγραφο:

Αυτήν τη στιγμή, υπάρχει ένας πόνος βαθιά ριζωμένος στην ψυχή του έθνους μας και στις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων. Για να παραμείνουμε ενωμένοι, πρέπει να υπερασπιστούμε ο ένας τον άλλον και να αναγνωρίσουμε τον φόβο, τον πόνο και την οργή που δικαίως προκλήθηκε από την ανόητη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ και μια πολύ μεγαλύτερη ιστορία ρατσισμού.

Αυτό το οδυνηρό παρελθόν εξακολουθεί να υπάρχει σήμερα όχι μόνο με τη μορφή βίας, αλλά και στην καθημερινή εμπειρία των βαθύτερων διακρίσεων. Το βλέπουμε στο σύστημα της ποινικής δικαιοσύνης μας, στον δυσανάλογο αριθμό ασθενειών που επηρεάζουν τις κοινότητες χρώματος, στις ανισότητες στις κοινοτικές υπηρεσίες και στην εκπαίδευση που λαμβάνουν τα παιδιά μας. Εάν και οι νόμοι μας έχουν αλλάξει, η πραγματικότητα είναι ότι οι προστασίες τους δεν εφαρμόζονται καθολικά.

Έχουμε δει πρόοδο από την Αμερική στην οποία μεγάλωσα, αλλά είναι εξίσου αλήθεια ότι στις κοινότητες χρωμάτων συνεχίζουν να υφίστανται διακρίσεις και τραύματα.

Έχω ακούσει από πολλούς από εσάς ότι φοβάστε στις κοινότητές σας, φόβο στην καθημερινή σας ζωή και, πιο σκληρά, με φόβο στο δέρμα σας. Δεν μπορούμε να έχουμε μια κοινωνία που αξίζει να γιορτάσουμε αν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την απουσία του φόβου για κάθε άτομο που δίνει σε αυτήν τη χώρα την αγάπη, την εργασία και τη ζωή του.

Στην Apple, η αποστολή μας ήταν και θα είναι πάντα η δημιουργία τεχνολογιών που επιτρέπουν στους ανθρώπους να αλλάζουν τον κόσμο προς το καλύτερο. Πάντα αντλούσαμε δύναμη από την ποικιλομορφία μας, καλωσορίσαμε ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα στα καταστήματά μας σε όλο τον κόσμο και προσπαθήσαμε να χτίσουμε μια Apple που είναι ανοιχτή σε όλους.

Αλλά μαζί, πρέπει να κάνουμε περισσότερα. Σήμερα, η Apple κάνει δωρεές σε διάφορες ομάδες, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοβουλίας Equal Justice, ενός μη κερδοσκοπικού οργανισμού που έχει δεσμευτεί να καταπολεμήσει τη φυλετική αδικία, να τερματίσει τη μαζική φυλάκιση και να προστατεύσει τα ανθρώπινα δικαιώματα των πιο ευάλωτων στην αμερικανική κοινωνία. Για τον μήνα Ιούνιο, και προς τιμήν της Ημέρας της Ελευθερίας [19 Ιουνίου], θα δωρίσουμε επίσης τις δωρεές μέσω του Benevity.

Για να δημιουργήσουμε μια αλλαγή, πρέπει να επανεξετάσουμε τις δικές μας απόψεις και ενέργειες υπό το φως του πόνου που είναι βαθιά αισθητός, αλλά πολύ συχνά παραβλέπεται. Τα ζητήματα ανθρώπινης αξιοπρέπειας δεν θα παραμείνουν στο περιθώριο. Στους συναδέλφους μας στη μαύρη κοινότητα λέμε ότι σας βλέπουμε και έχει σημασία, η ζωή σου και έχει σημασία και εκτιμάσαι εδώ στην Apple.

Για όλους τους συναδέλφους μας που υποφέρουν αυτή τη στιγμή, να γνωρίζετε ότι δεν είστε μόνοι και ότι διαθέτουμε πόρους για να σας βοηθήσουμε. Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να μιλάμε ο ένας στον άλλο και να βρίσκουμε θεραπεία στην κοινή μας ανθρωπότητα. Έχουμε επίσης πόρους για να σας βοηθήσουμε, συμπεριλαμβανομένου του προγράμματος βοήθειας των εργαζομένων και των πόρων ψυχικής υγείας που μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο People.

Είναι μια εποχή που πολλοί άνθρωποι δεν θέλουν τίποτα περισσότερο από μια επιστροφή στην ομαλότητα ή ένα status quo που είναι άνετο μόνο αν κοιτάξουμε μακριά από την αδικία. Όσο δύσκολο κι αν είναι να το παραδεχτώ, αυτή η επιθυμία είναι από μόνη της ένδειξη προνομίου. Ο θάνατος του Τζορτζ Φλόιντ είναι συγκλονιστικός και τραγική απόδειξη ότι πρέπει να στοχεύσουμε πολύ υψηλότερα από ένα «κανονικό» μέλλον και να οικοδομήσουμε ένα που ανταποκρίνεται στα μεγαλύτερα ιδανικά της ισότητας και της δικαιοσύνης.

Όπως το έθεσε ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, «Κάθε κοινωνία έχει τους προστάτες της για το status quo και τις αδελφότητές της αδιάφορων ανθρώπων που είναι γνωστό ότι κοιμούνται κατά τη διάρκεια επαναστάσεων Σήμερα, η ίδια η επιβίωσή μας εξαρτάται από την ικανότητά μας να είμαστε ξύπνιοι, να προσαρμόζουμε σε νέες ιδέες, να είμαστε σε εγρήγορση και να αντιμετωπίζουμε την πρόκληση της αλλαγής. "

Με κάθε αναπνοή, πρέπει να δεσμευτούμε να είμαστε αυτή η αλλαγή και να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο και πιο δίκαιο κόσμο για όλους.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !