Η Apple έχει διευκολύνει εφαρμογές στο App Store που επιτρέπουν τη ροή ή τη λήψη μουσικής παράνομα και για αυτό κατηγορείται σήμερα.
Το πρόβλημα είναι ότι οι εφαρμογές δεν έχουν συμφωνίες με τις δισκογραφικές εταιρείες και επομένως δεν έχουν άδεια να προσφέρουν το περιεχόμενό τους. 
Η Sony Music, η Universal Music και ένα τμήμα της Warner Music (οι τρεις μεγαλύτερες δισκογραφικές εταιρείες στον κόσμο) υπέβαλαν προκαταρκτικές αξιώσεις κατά της Apple στο δικαστήριο της Μόσχας. Αυτό ισχύει μόνο για τη Ρωσία, λέει ο TorrentFreak , ενώ οι εφαρμογές είναι επίσης διαθέσιμες και αλλού. Οι κατηγορίες θέλουν ο Ρώσος ρυθμιστής Roskomnadzor να κάνει ό, τι είναι απαραίτητο για αυτό το είδος εφαρμογής που δεν είναι νόμιμο. Οι καλλιτέχνες δεν λαμβάνουν ούτε μια δεκάρα με αυτές τις πλατφόρμες.

Τονίζονται μάλιστα για το λόγο αυτό  τρεις εφαρμογές που ειναι η  PewPee: Music Player , X Musii και Music & Player Downloader . Το πρώτο είναι ένα παράνομο ισοδύναμο του Spotify με ροή ακρόασης και λήψη και για ακρόαση εκτός σύνδεσης Η δεύτερη προσφορά για να ακούσετε μουσική που προέρχεται από το YouTube και η  τρίτη επιτρέπει τη ροή και τη λήψη.

Οι δισκογραφικές εταιρείες υπέβαλαν την αίτησή τους την ίδια μέρα που η Ρωσία επέβαλε νέους κανόνες. Ομάδες όπως η Apple και η Google πρέπει να καταργήσουν γρήγορα όλες τις εφαρμογές των πειρατών και το έκαναν ήδη σε κάποιες από την προηγούμενη εβδομάδα.