O Luca Todesco δοκιμάζει την εκμετάλλευση και την παράκαμψη για jailbreak σε συσκευές A13 στο iOS 14

0


Ο Luca Todesco, ο προγραμματιστής πίσω από το jailbreak με το checkra1n, επέστρεψε ξανά σε αυτό!
Ο ερευνητής ασφάλειας  μόλις ανέπτυξε μια νέα δημιουργία εκμεταλευσης  για το iOS 14.  Αφου πριν απο λίγες μέρες 
εκτεταμένης έρευνας, ο χάκερ είχε ανακαλύψει κατά λάθος ένα σφάλμα LPE (Local Privilege Escalation) στο iOS 14 τώρα ένα νέο exploit και μια παράκαμψη PAC ειναι στα χέρια του.

Για του λόγου το αληθές ανέβασε και τη σχετική εικόνα στο λογαριασμό του.

Το στιγμιότυπο οθόνης απεικονίζει ένα iPhone A13 με iOS 14.0.1 (18A393)  το τελευταίο λειτουργικό σύστημα για κινητά από την Apple.
Οι συσκευές που συνοδεύουν το σύστημα A13 chip-on περιλαμβάνουν τα iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max και iPhone SE (2ης γενιάς).  

Οι πιθανότητες του Luca να απελευθερώσει ένα exploit, το οποίο προφανώς αξίζει εκατομμύρια, είναι ελάχιστες. Εάν η εκμετάλλευσή του δημοσιοποιηθεί, θα μπορούσε να επιτρέψει στους προγραμματιστές του jailbreak να ενημερώσουν τα υπάρχοντα εργαλεία όπως το Odyssey και το unc0ver για το iOS 14.           

Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Luca δεν έχει κυκλοφορήσει κανένα exploit μετά την κυκλοφορία του Yalu jailbreak, εκτός από ένα exploit WebKit για το iOS 12.

Αν και εξακολουθεί να είναι μέρος της κοινοτικής ερευνητικής σκηνής, δύσκολα μοιράζεται κάποιο αντικείμενο εκμετάλλευσης αυτές τις μέρες. Είναι βέβαιο ότι έχει εργαστεί στο jailbreak του checkra1n , αλλά το explom checkm8 αναπτύχθηκε από το axi0mX

Και πάλι, σας συνιστούμε να μείνετε στο χαμηλότερο δυνατό υλικολογισμικό. Παραμείνετε στο iOS 13 έως ότου ένας φημισμένος προγραμματιστής επιβεβαιώσει ότι ένα jailbreak είναι σε εξέλιξη για το iOS 14. 



Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !