Η Apple πούλησε 41,6 εκατομμύρια iPhone κατά το τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την εταιρεία αναλυτών IDC . Αυτό αντιπροσωπεύει μείωση 10,6% σε διάστημα ενός έτους. Το μερίδιο αγοράς της κυμαίνεται από 13% σε 11,8%. Από την πλευρά της, η Apple ανακοίνωσε ότι οι πωλήσεις για τα iPhone μειώθηκαν 21% κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Η IDC καθορίζει ότι είναι η πρώτη φορά που η Apple βρισκόταν σε αυτήν τη θέση. Η εταιρεία λέει ότι αυτό οφείλεται στο ότι τα iPhone 12s έφτασαν αργότερα από το αναμενόμενο. Η Apple θα μπορούσε επομένως να επιστρέψει στο βάθρο για το τρέχον τρίμηνο. Επιπλέον, το iPhone 11 και το iPhone 11 Pro αντιπροσώπευαν το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεων iPhone μεταξύ Ιουλίου και Σεπτεμβρίου. Το 2020 iPhone SE συνέβαλε επίσης καλά στις πωλήσεις.

Η Samsung γίνεται πρώτη ξανά

Το βάθρο περιλαμβάνει τη Samsung στην πρώτη θέση. Έτσι, ο κορεάτης κατασκευαστής γίνεται και πάλι ο ηγέτης, απο την Huawei που είχε (προσωρινά) αυτόν τον τίτλο πριν. Η Samsung πούλησε 80,4 εκατομμύρια τηλέφωνα Galaxy, αύξηση 2,9%. Ακολουθεί η Huawei με 51,9 εκατομμύρια πωλήσεις. Αυτό είναι μειωμένο 22%. Και εδώ είναι η Xiaomi στην τρίτη θέση με 46,5 εκατομμύρια πωλήσεις smartphone που αντιστοιχεί στα 42%. Οι κορυφαίες 5 εταιρίες τελειώνουν με τη Vivo και τις 31,5 εκατομμύρια πωλήσεις της, αύξηση 4,2%.

Συνολικά, οι κατασκευαστές πούλησαν 353,6 εκατομμύρια smartphone το τρίτο τρίμηνο. Αυτό μειώθηκε κατά 1,3% από την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο. Οι δύο χαμένοι είναι η Apple και η Huawei.