Το Facebook αφιερώνει χρόνο για να εφαρμόσει την σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή σε iOS και Android.
Μόλις ξεκίνησε μια νέα δοκιμαστική φάση με αυτό το θέμα. 

Για να ενεργοποιήσετε τη σκοτεινή λειτουργία στην εφαρμογή κοινωνικού δικτύου, πρέπει να αγγίξετε τις τρεις οριζόντιες γραμμές στη γραμμή πλοήγησης. Στη συνέχεια, πρέπει να αγγίξετε την ενότητα "Ρυθμίσεις και απόρρητο". Εμφανίζεται η επιλογή για σκοτεινή λειτουργία. Μπορείτε να επιλέξετε να το ενεργοποιήσετε ή να το απενεργοποιήσετε. Μπορείτε επίσης να έχετε μια αυτόματη λειτουργία που βασίζεται στη σκοτεινή λειτουργία του iOS. Μόλις ενεργοποιηθεί, το Facebook μπαίνει σε σκοτεινή λειτουργία. Και αντίστροφα, το καθαρό θέμα επιστρέφει όταν το ίδιο το iOS επιστρέφει στην λευκή εμφάνιση.

Η Jane Manchun Wong δημιούργησε ένα βίντεο σε συνεργασία με το Facebook για να δείξει τη σκοτεινή λειτουργία της εφαρμογής.

Μια πρώτη δοκιμή αυτής της σκοτεινής λειτουργίας στην εφαρμογή του Facebook πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Απρίλιο . Επηρεάζει πολύ μικρό αριθμό χρηστών. Το Facebook διοργάνωσε μια άλλη δοκιμή τον Ιούνιο . Και σήμερα, περισσότερα άτομα έχουν πρόσβαση σε αυτό το θέμα. Αλλά αυτό παραμένει ακομη στο στάδιο των δοκιμών.

Σε κάθε περίπτωση αναρωτιόμαστε γιατί το Facebook αφιερώνει τόσο λίγο χρόνο. Η Apple προσφέρει υποστήριξη για την σκοτεινή λειτουργία από το iOS 13. Αυτή η έκδοση κυκλοφόρησε πριν από 400 ημέρες. Επιπλέον, το Instagram και το Messenger προσφέρουν ήδη έναν τέτοιο τρόπο εμφάνισης. Αλλά για το Facebook, πρέπει να περιμένουμε ακομη.