Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα πραγματοποιήθηκαν ταραχές στο εργοστάσιο παραγωγής
των iPhone,  Wistron στη νότια Ινδία. Οι εργαζόμενοι λεηλάτησαν το κτιριο και το έκαναν σε σχέση με την πληρωμή. Ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πληρωθεί για τέσσερις μήνες και πρόκειται για εκμετάλλευση.   

Οι ταραχές και η λεηλασία του εργοστασίου Wistron στην Ινδία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο. Όπως φαίνεται στο παρακάτω βίντεο, τα παράθυρα έσπασαν και οι υπάλληλοι χτύπησαν τα αυτοκίνητα. Στοχεύουν επίσης τις κάμερες παρακολούθησης, και τους λαμπτήρες. Επίσης έβαλαν φωτιά σε ένα από τα αυτοκίνητα και κατέστρεψαν iPhone έτοιμα προς πώληση.


Σύμφωνα με τους
Times της Ινδίας , οι περισσότεροι από τους 2.000 υπαλλήλους συμμετείχαν στις ταραχές και την οργή του εργοστασίου iPhone. Η Wistron είναι κυρίως υπεύθυνη για την παραγωγή του iPhone SE.

Ο Wistron λέγεται ότι είχε υποσχεθεί μισθό 21.000 ινδικών ρουπιών ανά μήνα (235 ευρώ) σε υπαλλήλους στο εργοστάσιο παραγωγής των iPhone. Στην πραγματικότητα, οι μισθοί ήταν 16.000 ινδικές ρουπίες (179 ευρώ) αλλά και μειώθηκε ακόμη και σε 12.000 ινδικές ρουπίες (134 ευρώ) τους τελευταίους μήνες. Αυτός ο μισθός αφορά όσους έχουν επίπεδο μηχανικού. Οι άλλοι είδαν τους μισθούς τους να αυξάνονται σε 8.000 ινδικές ρουπίες (90 ευρώ).

Ούτε η Apple ούτε η Wistron έχουν αντιδράσει δημόσια σε αυτήν την υπόθεση μέχρι στιγμής.