Ο Cydia, το κατάστημα που δημιουργήθηκε από τον Jay Freeman (Saurik) με  τα tweak για jailbroken συσκευές, μήνυσε την Apple για αντιανταγωνιστικές πρακτικές.
Η καταγγελία υποβλήθηκε σήμερα από τη Βόρεια Καλιφόρνια. Ο Quinn Emanuel Urquhart και ο Sullivan εκπροσωπούν τo Cydia.  

Οι λάτρεις του Jailbreak γνωρίζουν πολύ καλά τo Cydia. Αυτό είναι το ιδανικό μέρος για να εγκαταστήσετε tweak και επομένως να εξατομικεύσετε το iPhone σας. Το κατάστημα κυκλοφόρησε το 2008, λίγους μήνες πριν από τη γέννηση του App Store. Είναι λιγότερο δημοφιλές σήμερα, επειδή το jailbreaking προσελκύει λιγότερους ανθρώπους με το πόλεμο που δέχεται. Ωστόσο, εξακολουθεί να λειτουργεί και να έχει φανατικούς οπαδούς.

Σήμερα, ο Cydia πιστεύει ότι η Apple διαθέτει αντιανταγωνιστικές πρακτικές, κάτι που εμποδίζει να έχει ανταγωνιστή στο App Store. Η καταγγελία αποτελεί μέρος του μονοπωλίου της Apple σχετικά με τη διανομή εφαρμογών στο iOS. Ένα απόσπασμα αναφέρει επίσης τι θα συνέβαινε εάν η Apple δεν επέβαλε αυτό το όριο:

Οι σημερινοί χρήστες θα μπορούσαν να επιλέξουν αποτελεσματικά πώς, πού να εντοπίσουν και να αποκτήσουν εφαρμογές του iOS. Και οι προγραμματιστές θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν ό, τι κατάστημα εφαρμογών θέλουν στο iOS

Ένας εκπρόσωπος της Apple απάντησε στο παράπονο του Cydia για αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Λέει στην Washington Post ότι η εταιρεία θα εξετάσει προσεκτικά την καταγγελία. Παρ 'όλα αυτά, αρνείται το γεγονός ότι η Apple βρίσκεται σε μονοπωλιακή θέση. Ο εκπρόσωπος σημειώνει ότι υπάρχει το Android για παράδειγμα και καθορίζει ότι η Apple ελέγχει τις εφαρμογές για την προστασία των iPhone των πελατών της.

Ο Cydia δεν είναι μόνος στην επίθεση της Apple για αντιανταγωνιστικές πρακτικές

Αυτή η καταγγελία του Cydia εντάσσεται στη μεγάλη λίστα προγραμματιστών που έχουν διαμαρτυρηθεί για τις αντι-ανταγωνιστικές πρακτικές της Apple εδώ και αρκετούς μήνες. Μερικοί έχουν επίσης επιλέξει τη φωνή της δικαιοσύνης για να πολεμήσουν τον κατασκευαστή του iPhone. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για το Spotify, το οποίο υπέβαλε καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή . Υπάρχει επίσης η περίπτωση των του Epic Games για την απόσυρση του  Fortnite από το App Store.

Αναμένουμε το δικαστήριο να αποφανθεί για την απόφαση...