Το Face ID έπρεπε να έχει κάνει το ντεμπούτο του σε Mac φέτος με το νέο iMac. Αυτό το μοντέλο πρέπει να αλλάξει εντελώς το σχεδιασμό του, όπως έχουμε δει προηγουμένως . Ωστόσο, το Bloomberg αναφέρει ότι η Apple αποφάσισε να αναβάλει την υποστήριξη Face ID στη δεύτερη έκδοση αυτού του iMac, η οποία θα μπορούσε να δει το φως της ημέρας το 2022. Ο ακριβής λόγος για την αναβολή είναι άγνωστος.

Το Face ID υπάρχει ήδη σε iPhone και iPad και πρέπει τώρα να φτάσει και σε Mac. Η άφιξή του δεν αποτελεί από μόνη της έκπληξη. Αρκετά διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Apple έχουν ήδη καταστήσει σαφές ότι αυτό ήταν σε εξέλιξη. Επιπλέον, ο κώδικας του macOS Big Sur έδειξε ότι η ανάπτυξη είχε πράγματι ξεκινήσει.

Εκτός από την αναγνώριση προσώπου, η Apple εργάζεται για την υποστήριξη του 5G στους Mac της. Σίγουρα το ενδιαφέρον είναι κυρίως στα MacBooks, παρά στους επιτραπέζιους υπολογιστές. Αλλά και πάλι, η τεχνολογία δεν θα ήταν ακόμη αρκετά έτοιμη. Επομένως, θα πρέπει να περιμένετε λίγο πριν το αποκτήσετε. Εν τω μεταξύ, όσοι δεν διαθέτουν Wi-Fi μπορούν να μοιράζονται τη σύνδεση στο Διαδίκτυο από το iPhone τους στο φορητό υπολογιστή τους.