Αυτή η μείωση της παραγωγής του iPhone 12 mini υπέρ του iPhone 12 Pro θα αφορά τουλάχιστον το πρώτο τρίμηνο του 2021. Στη συνέχεια, η κατάσταση μπορεί να αλλάξει. Αλλά προς το παρόν, η ζήτηση για το iPhone 12 Pro είναι σημαντικά υψηλότερη. Αυτό αναγκάζει την Apple να κάνει προσαρμογές για να ικανοποιήσει τους πελάτες.

Το iPhone 12 mini αγωνίζεται να βρει θέση στις πωλήσεις , σε αντίθεση με το iPhone 12 Pro και άλλες παραλλαγές. Το «μικρό» smartphone έχει οθόνη 5,4 ιντσών, αλλά οι πελάτες δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται. Τουλάχιστον όχι η πλειοψηφία. Τα μικρότερα μοντέλα δεν φαίνεται πλέον να είναι δημοφιλή, εξ ου και η επιτυχία του iPhone 12/12 Pro (6,1 ίντσες) και του iPhone 12 Pro Max (6,7 ίντσες).

Επιπλέον, η Morgan Stanley αναφέρει ότι τα μη-Pro iPhone 12s είναι πιο επιτυχημένα στην Κίνα σε σύγκριση με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το iPhone 12 λέγεται ότι έχει μερίδιο αγοράς 20,3% στην ασιατική χώρα. Αυτό το μοντέλο λέγεται επίσης ότι είναι το πιο δημοφιλές iPhone στους Κινέζους χρήστες τα τελευταία τέσσερα χρόνια.