Το Apple Watch μπορεί να βοηθήσει στον εντοπισμό του COVID-19 τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν εμφανιστούν τα συμπτώματα

0


Μελέτες από το Mount Sinai Health System στη Νέα Υόρκη και το Πανεπιστήμιο Standford στην Καλιφόρνια αποκάλυψαν ότι τα έξυπνα ρολόγια όπως το Apple Watch, το Fitbit κ.λπ. που μετρούν συνεχώς τον καρδιακό ρυθμό του χρήστη τους μπορούν να προβλέψουν εάν είναι θετικός ή όχι στον COVID-19 καποιος πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα ή τα αποτελέσματα των ελέγχων τους είναι θετικά.

Οι ερευνητές στο Mount Sinai διαπίστωσαν ότι το Apple Watch μπορούσε να εντοπίσει μικρές αλλαγές στον καρδιακό παλμό κάποιου που θα μπορούσαν να υπαινίσσονται ότι είναι στον COVID-19 θετικοί έως και επτά ημέρες πριν αρχίσουν να εμφανίζουν τα συμπτώματα.

Η μέτρηση που μετράται από το Apple Watch ονομάζεται μεταβλητότητα καρδιακού ρυθμού που μετρά τη χρονική διακύμανση μεταξύ κάθε καρδιακού παλμού. Αυτή η μέτρηση επηρεάζεται επίσης καθώς αναπτύσσεται μια φλεγμονή στο σώμα τους, κάτι που κάνει και ο Covid. Όποιος έχει το Covid θα δει τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού του να αυξάνετε, πράγμα που σημαίνει ότι υπάρχει μικρή διακύμανση στο χρόνο μεταξύ των καρδιακών παλμών.

«Γνωρίζαμε ήδη ότι οι δείκτες μεταβλητότητας του καρδιακού ρυθμού αλλάζουν καθώς η φλεγμονή αναπτύσσεται στο σώμα και το Covid είναι ένα απίστευτα φλεγμονώδες γεγονός», δήλωσε ο Hirten στο CBS MoneyWatch. «Αυτό μας επιτρέπει να προβλέψουμε ότι οι άνθρωποι έχουν μολυνθεί πριν το γνωρίζουν και οι ίδιοι».

Η έρευνα βασίζεται στην παρακολούθηση 300 εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Όρος Σινά που φορούσαν Apple Watch μεταξύ 29 Απριλίου και 29 Σεπτεμβρίου.

Μια άλλη μελέτη που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο Standford στην Καλιφόρνια, στην οποία οι συμμετέχοντες φορούσαν διαφορετικά ρολόγια από την Apple, όπως το Fitbit και το Garmin διαπίστωσαν ότι το 81% των συμμετεχόντων που εξέτασαν το Covid θετικό είχαν αυξημένο καρδιακό ρυθμό ανάπαυσης σχεδόν εννέα και μισές ημέρες πριν δείξουν τα συμπτώματα .

Σχεδόν τα δύο τρίτα των περιπτώσεων COVID-19 εντοπίστηκαν τέσσερις έως επτά ημέρες πριν οι άνθρωποι άρχισαν να εμφανίζουν συμπτώματα. Η μελέτη διεξήχθη με περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες και εξετάστηκαν δεδομένα από 32 άτομα που είχαν θετικά αποτελέσματα.


 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !