Το iOS 14.5 προσθέτει μια επιλογή που σας επιτρέπει να ξεκλειδώσετε το iPhone σας εάν φοράτε μάσκα και έχετε ένα Apple Watch.
Είναι σίγουρο ότι η χρήση του Face ID κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσης στην υγεία είναι πρόβλημα. Εδώ μπαίνει η νέα επιλογή.  

Εάν φοράτε ένα ξεκλειδωμένο Apple Watch και χρησιμοποιείτε το Face ID όπως θα κάνατε κανονικά, το iPhone με iOS 14.5 θα ξεκλειδώσει μετά από μερική σάρωση προσώπου. Όταν πραγματοποιηθεί το ξεκλείδωμα, θα αισθανθείτε απτικά και θα λάβετε μια ειδοποίηση στο Apple Watch που θα σας ενημερώνει ότι η διαδικασία ξεκλειδώματος ήταν επιτυχής. Είναι το ίδιο συναίσθημα όπως όταν ξεκλειδώνετε το Mac σας με το Apple Watch.

Αυτή η νέα δυνατότητα του iOS 14.5 για να ξεκλειδώσετε το iPhone σας με το Apple Watch όταν φοράτε μάσκα θα είναι η επιλογή ενεργοποίησης από εσάς. Πράγματι, η Apple έλαβε την απόφαση να την απενεργοποιήσει από προεπιλογή σύμφωνα με το Engadget . Υπάρχει επίσης μια επιλογή που σας επιτρέπει να κλειδώσετε το iPhone σας απευθείας από το ρολόι σας.

Είναι καλό να επισημάνουμε ότι η επικύρωση των αγορών ή εφαρμογών Apple Pay στο App Store δεν λαμβάνεται υπόψη από το σύνθετο ενός iPhone στο iOS 14.5 και το Apple Watch. Η πλήρης σάρωση του Face ID ή η χρήση του κωδικού πρόσβασης θα παραμείνει υποχρεωτική ανάλογα με την περίπτωση.

Το iOS 14.5 είναι προς το παρόν διαθέσιμο σε έκδοση beta . Η Apple δήλωσε ότι η τελική έκδοση θα είναι διαθέσιμη στις αρχές της άνοιξης.