Τι είναι το άλλος χώρος αποθήκευσης στο iPhone και πώς να το ελευθερώσετε

0
Οι περισσότεροι από τους χρήστες του iPhone δεν γνωρίζουν τι είναι το "iPhone Other Storage", καθώς και πώς να το καθαρίσουν και να ελευθερώσουν χώρο σε ένα iPhone. Το ίδιο ισχύει για τους χρήστες των iPad. Αλλά μην ανησυχείτε είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε.  

Με απλά λόγια, ο "Άλλος χώρος αποθήκευσης" περιέχει το σύστημά σας και τα δεδομένα προσωρινής αποθήκευσης από διάφορες εφαρμογές στο iPhone.  Για να ελευθερώσετε το Other Storage στο iPhone σας δείτε παρακάτω πως θα το κάνετε.


Για να ελέγξετε πόσος χώρος καταλαμβάνει το Άλλος χώρος αποθήκευσης, ακολουθήστε τα εξής βήματα:

  1. Μεταβείτε στις " Ρυθμίσεις "
  2. Μετάβαση στο " Γενικά "
  3. Επιλέξτε iPhone Storage 
  4. Το ανοιχτό γκρι τμήμα του γραφήματος δείχνει την Άλλη αποθήκευση

Αν λοιπόν θέλετε να διαγράψετε αυτά  τα άχρηστα αρχεία απλώς ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Εκκαθάριση προσωρινής μνήμης Safari 

Κάθε φορά που περιηγείστε στον Ιστό, τα δεδομένα της προσωρινής μνήμης αποθηκεύονται στο iPhone και στο Other Storage. Οι αγαπημένοι σας ιστότοποι είναι προεγκατεστημένοι στα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα, γεγονός που καθιστά την περιήγηση στο Web πιο γρήγορη. Ωστόσο, με την πάροδο του χρόνου, τα δεδομένα που συσσωρεύονται στο Other Storage επιβραδύνουν την απόδοση του iPhone σας. Εάν αναρωτιέστε πώς να εκκαθαρίσετε το Other Storage στο iPhone και να εκκαθαρίσετε την προσωρινή μνήμη, ακολουθήστε την παρακάτω μέθοδο:
  1. Μεταβείτε στις " Ρυθμίσεις "
  2. Μετάβαση στο " Γενικά "
  3. Πατήστε " Αποθήκευση iPhone " 
  4. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε " Safari " από τη λίστα εφαρμογών. 
  5. Μεταβείτε στο " Δεδομένα ιστότοπου "
  6. Πατήστε " Κατάργηση όλων των δεδομένων ιστότοπου "

Σημείωση : Χρησιμοποιώντας αυτήν τη μέθοδο, θα διαγράψετε όλα τα μη αποθηκευμένα URL και τα στοιχεία σύνδεσης. 

Έλεγχος και διαγραφή μεγάλων συνημμένων 


Μεγάλα αρχεία που στέλνετε και λαμβάνετε μέσω μηνυμάτων, αλληλογραφίας κ.λπ., όπως GIF και βίντεο, τρώνε ένα μεγάλο κομμάτι του άλλου χώρου αποθήκευσης του iPhone σας. Για να ελευθερώσετε τον άλλο χώρο αποθήκευσης στο iPhone, πρέπει να ελέγξετε τι άλλο υπάρχει στον χώρο αποθήκευσης iPhone και να διαγράψετε τα μεγάλα αρχεία και τα συνημμένα ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

Ελέγξτε και διαγράψτε τα μεγάλα συνημμένα:

  1. Μεταβείτε στις " Ρυθμίσεις "
  2. Μετάβαση στο " Γενικά "
  3. Επιλέξτε " Αποθήκευση iPhone "
  4. Πατήστε " Έλεγχος μεγάλων συνημμένων "
  5. Πατήστε " Επεξεργασία " στην επάνω δεξιά γωνία
  6. Επιλέξτε τα αρχεία που θέλετε να διαγράψετε
  7. Στη συνέχεια, πατήστε το εικονίδιο του κάδου απορριμμάτων στην επάνω δεξιά γωνία της θόνης.

    Διαγραφή μηνυμάτων αυτόματα 

    Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την αυτόματη διαγραφή για να διαγράψετε το μήνυμα και να καθαρίσετε αυτόματα το iPhone Other Storage ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα.

  8. Μεταβείτε στις " Ρυθμίσεις "
  9. Επιλέξτε " Μηνύματα "
  10. Κάντε κύλιση προς τα κάτω και πατήστε " Διατήρηση μηνυμάτων "
  11. Διαλέξτε τη διάρκεια των  30 ημερών εάν σας ταιριάζει να διαγράφετε μηνύματα πιο συχνά. 

Διαγραφή αποθηκευμένων δεδομένων σε εφαρμογές

Εάν το iPhone σας εξακολουθεί να λειτουργεί αργά και δεν ξέρετε πώς να εκκαθαρίσετε τον Άλλο χώρο αποθήκευσης στο iPhone, θα πρέπει να διαγράψετε τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα σε εφαρμογές. Είναι αλήθεια ότι η διαγραφή αποθηκευμένων δεδομένων στο iPhone είναι οδυνηρά δύσκολη, οπότε ας εμμείνουμε στη γρήγορη και εύκολη μέθοδο. Για αυτό το θέμα, πρέπει να διαγράψετε τις εφαρμογές που χρειάζονται πολύ χώρο και στη συνέχεια να τις εγκαταστήσετε ξανά. Πριν όμως διαγράψετε τις εφαρμογές, βεβαιωθείτε ότι έχετε αποθηκεύσει τα διαπιστευτήρια σύνδεσης στο Apple Keychain. 

  1. Μεταβείτε στις " Ρυθμίσεις "
  2. Πατήστε " Γενικά "
  3. Πατήστε " Αποθήκευση "
  4. Κοιτάξτε τη λίστα των εφαρμογών, ταξινομημένη με βάση τη μνήμη που χρησιμοποιεί κάθε εφαρμογή
  5. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να διαγράψετε
  6. Πατήστε " Διαγραφή εφαρμογής "
  7. Τώρα, επισκεφτείτε ξανά το App Store και εγκαταστήστε ξανά τη διαγραμμένη εφαρμογή.

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολύ λίγες εφαρμογές στο iPhone σας, ανοίξτε αυτές τις εφαρμογές και αναζητήστε τις ρυθμίσεις εντός εφαρμογής που μπορείτε να ενεργοποιήσετε και να διαγράψετε αυτόματα τα προσωρινά αποθηκευμένα δεδομένα.  Εάν το iPhone σας είναι jailbreak, τότε μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε το CacheClearerX tweak  (https://alexpng.github.io).

Αναθεώρηση σημειώσεων και φωνητικών σημειώσεων

Κάθε φορά που αποθηκεύετε ή ανοίγετε μια σημείωση ή ένα Φωνητικό υπόμνημα που συνδέεται με το λογαριασμό σας στο iCloud, δημιουργείται Άλλος χώρος αποθήκευσης. Η συνήθης μέθοδος διαγραφής εφαρμογών στο iPhone δεν λειτουργεί με την εκκαθάριση προσωρινά αποθηκευμένων δεδομένων από Σημειώσεις ή / και Φωνητικά μηνύματα. Για να αφαιρέσετε την κρυφή μνήμη και να ελευθερώσετε άλλο χώρο αποθήκευσης, πρέπει να διαγράψετε κάθε σημείωση και φωνητικό σημείωμα. Συνιστάται να ελέγχετε περιοδικά τις Σημειώσεις και τις Φωνητικές Σημειώσεις και να βλέπετε τι άλλο υπάρχει στον χώρο αποθήκευσης iPhone και να διαγράφετε τα ανεπιθύμητα αρχεία. 

Απενεργοποίηση ανανέωσης εφαρμογής φόντου και δεδομένων τοποθεσίας

Η ανανέωση μιας εφαρμογής παρασκηνίου και τα δεδομένα τοποθεσίας συσσωρεύουν επίσης τον "άλλο χώρο αποθήκευσης". Μπορείτε να το αποτρέψετε απενεργοποιώντας αυτές τις δύο δυνατότητες στο iPhone σας. Όταν μια εφαρμογή ανανεώνεται ή μοιράζεστε μια τοποθεσία με μια εφαρμογή, δημιουργείται και αποθηκεύεται ένα αποθηκευμένο αρχείο στο Other Storage. Μπορείτε να απενεργοποιήσετε την ανανέωση της εφαρμογής και τα δεδομένα τοποθεσίας μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις. 

Ελπίζω ότι αυτός ο οδηγός απάντησε στην ερώτησή σας «πώς να καθαρίσετε άλλο χώρο αποθήκευσης στο iPhone» με λεπτομερή τρόπο. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
* Please Don't Spam Here. All the Comments are Reviewed by Admin.

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Πείτε ελεύθερα τη δικιά σας άποψη με τα σχόλια σας

Δημοσίευση σχολίου (0)

#buttons=(Accept !) #days=(20)

Our website uses cookies to enhance your experience (Ο ιστότοπός μας χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας). Learn More
Accept !