Σε μια δήλωση προς τους MacRumors , το Netflix λέει ότι δεν γίνεται λόγος για χωρική υποστήριξη ήχου με τα AirPods. Η υπηρεσία δοκιμάζει ένα σύστημα πολλαπλών καναλιών για τα ενσωματωμένα ηχεία. Η αποστολή του, σύμφωνα με το ίδιο, είναι να βελτιώσει την υπηρεσία του και να αξιολογήσει νέες εμπειρίες για τους χρήστες.

Η έλλειψη χωρικής υποστήριξης ήχου στο Netflix είναι σε κάθε περίπτωση πολύ άδικη. Οι ανταγωνιστικές υπηρεσίες ροής όπως το Disney + , το HBO Max και (προφανώς) το Apple TV + το υποστηρίζουν.

Ως υπενθύμιση, ο χωρικός ήχος προσφέρει ποιότητα ήχου surround που θυμίζει τον κινηματογράφο, όπως εξηγεί η Apple. Αυτή η λειτουργία δίνει επίσης την αίσθηση ότι ο ήχος προέρχεται από όλες τις κατευθύνσεις. Αυτό απαιτεί τουλάχιστον σύνδεση AirPods Pro ή AirPods Max σε iPhone 7, iPad 6, iPad mini 5, iPad Air 3 ή iPad Pro. Δεν υπάρχει υποστήριξη με το Apple TV αυτήν τη στιγμή.

Θα δούμε αυτή τη δυνατότητα μια άλλη  μέρα στο Netflix; Σε κάθε περίπτωση, αυτό δεν αναμένεται σύντομα. Ίσως η κατάσταση να αλλάξει εάν προκύψουν οι χρήστες που θέλουν αυτό το σύστημα.